xai a la papillote

Doncs sí, xai a la papillote! Fins fa quatre dies, això de cuinar a la papillote només ho havia fet amb peix, normalment (no sé exactament per què) amb lluç, tot i que ho pots fer amb qualsevol peix…ai, no, recordo una recepta de pollastre al pebre verd que és feia a la papillote, vaja, embolicant la bèstia amb paper  d´alumini i al forn. Avui en dia la cosa ha evolucionat i es pot fer amb recipients de silicona, que són més saludables diuen…

 

Ingredients:

1 espatlla de xai desossada

3 patates mitjanes

un got de vi blanc,

una dent d´all

el suc de mitja llimona,

un polsim de sal

una mica de pebre

unes quantes fulles de julivert

una cullerada d´orenga

 

Com fer la recepta de xai a la papillote:

  1. Començarem escalfant el forn a 200 graus i marcant el xai, en marcat, per les dues bandes.
  2. Fem unes incisions per tota la cuixa i hi posem l´all laminat.
  3. Pelem i tallem les patates, a ronaxes i després per la meitat,  i les fem a la cassola o paella on haguem marcat el xai, afegint-hi una mica d´oli si fa falta. Les salpebrem.
  4. Un cop fetes, o quasibé fetes, les poseu al mig d´una làmina grossa de paper d´alumin, i a sobre el xai amb les herbes i el got de vi blanc. Ho tanquem ben tancat i ho enfornem un mínim d´una hora, tot i que probablement estarà més bo si ho fem entre hora i mitja i dues hores. Ho dic perquè aquesta receta està treta del llibre de cuina italiana “la Cuchara de plata” i allà diu 45 minuts, però ja us dic jo que quedarà molt més bo si com a mínim dobleu el temps de cocció


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *