Xai amb llimona

Xai amb llimona

Aquesta recepta de xai amb llimona porta molts altres ingredients, verdures sobretot, i tomàquet, però la llimona, sobretot la confitada, té una personalitat tan forta i decissiva que la converteix en la principal protagonista.

Ingredients:

  • Una espatlla de xai
  • 1 llimona confitada
  • Mig api-rave (opcional)
  • una albergínia a rodanxes (opcional)
  • una branca d´api
  • 1 llauna de tomàquet triturat/salsa de tomàquet feta
  • 1 culleradeta de comí en pols
  • 1 culleradeta d´anís estrellat en pols
  • sal
  • pebre

Com fer la recepta de xai amb llimona:

  1. Enrossim el xai, salpebrat, ben marcat per tot arreu
  2. Sofregim les verdures a la mateixa cassola.
  3. En una altra cassola o, millor, en una planxa, fem les rodanxes d´albergínia (jo ja les tenia fetes)
  4. Recuperem el xai i mullem amb la salsa de tomàquet rebaixada amb 200 ml d´aigua, una cullerada d´anís estrellat en pols i una de comí, també en pols.
  5. Aquest darrer pas el fem, òbviament, si ja tenim la salsa a punt. En cas contrari hauríem de començar, abans que el xai i tot, per fer la salsa (sofregir primer una ceba i després posar-hi el tomàquet, uns 35 minuts aprox)
  6. Tapem i enfornem uns 90 minuts a 180 grau.
  7. Cap a mitja cocció incorporem la llimona confitada ben picada.
  8. I ja al final, uns cinc minuts abans d´acabar, hi poseu les rodanxes d´albergínia ja cuites.
  9. Ho deixem uma miqueta més, emplatem i servim.
  10. Amb aquesta recepta us recomano un vi negre del Bierzo, un excel.lent mencía de vinyes molt velles, de fet s´anomena “Valtuille Viñas Centanarias”. Amb cos, estructura i amable al seu pas per boca.
  11. Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *