Aquesta recepta de xai amb llimona porta molts altres ingredients, verdures sobretot, i tomàquet, però la llimona, sobretot la confitada, té una personalitat tan forta i decissiva que la converteix en la principal protagonista.
Ingredients:
- Una espatlla de xai
- 1 llimona confitada
- Mig api-rave (opcional)
- una albergínia a rodanxes (opcional)
- una branca d´api
- 1 llauna de tomàquet triturat/salsa de tomàquet feta
- 1 culleradeta de comí en pols
- 1 culleradeta d´anís estrellat en pols
- sal
- pebre
Com fer la recepta de xai amb llimona:
- Enrossim el xai, salpebrat, ben marcat per tot arreu
- Sofregim les verdures a la mateixa cassola.
- En una altra cassola o, millor, en una planxa, fem les rodanxes d´albergínia (jo ja les tenia fetes)
- Recuperem el xai i mullem amb la salsa de tomàquet rebaixada amb 200 ml d´aigua, una cullerada d´anís estrellat en pols i una de comí, també en pols.
- Aquest darrer pas el fem, òbviament, si ja tenim la salsa a punt. En cas contrari hauríem de començar, abans que el xai i tot, per fer la salsa (sofregir primer una ceba i després posar-hi el tomàquet, uns 35 minuts aprox)
- Tapem i enfornem uns 90 minuts a 180 grau.
- Cap a mitja cocció incorporem la llimona confitada ben picada.
- I ja al final, uns cinc minuts abans d´acabar, hi poseu les rodanxes d´albergínia ja cuites.
- Ho deixem uma miqueta més, emplatem i servim.
- Amb aquesta recepta us recomano un vi negre del Bierzo, un excel.lent mencía de vinyes molt velles, de fet s´anomena “Valtuille Viñas Centanarias”. Amb cos, estructura i amable al seu pas per boca.
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: