Xai amb pebrots

Xai amb pebrots

Espectacular recepta casolana d´un xai amb pebrots en el que és una recepta tradicional basca potent, sí, però que podria tenir el seu contrapunt més suau si colessim la salsa feta amb el pebrot vermell, el pebrot xoricero, la ceba i el porro. M´ho vaig plantejar però al final vaig decidir ser fidel a la recepta i deixar els experiments per a una altra ocasió. Això sí, vaig fer cas a l´autor i vaig deixar reposar el guisat 24 hores abans de menjar-lo, i estic segur que va ser una excel.lent idea!

Ingredients :

  • Una espatlla de xai tallada en quatre trossos
  • La polpa de dos pebrots xoriceros
  • 1 pebrot vermell gran
  • 750 gr de tomàquet madur de pera
  • 2 grans d´all
  • 1 ceba gran
  • 1 porro
  • 1 bitxo

Com fer la recepta de xai amb pebrots:

  1. En una cassola gran de ferro enrossim els talls de xai, salpebrats, i els reservem.
  2. Comencem a fer el sofregit, en el mateix oli, amb la ceba. Quan està rossa hi afegim els alls tallats a làmines i el porro.
  3. Mentre estem en aquesta part del sofregit hem de teniren compte que s´ha d´hidratar el pebort xoricero per poder treure-li la polpa. La millor manera, la més ràpida de fet, és treure-liles llavors i portar-lo a ebullició partint d´aigua temperada. El deixeu tapat uns minuts fora del foc i la podreu treure sense cap problema.
  4. Estàvem potxant el sofregit, oi? Doncs ja toca incorporar el pebrot tallat a tires i més endavant fer el mateix amb la polpa del pebrot xoricero . Uns minuts més tard posem el tomàquet (sense pell ni llavors), deixem que es concentri una mica i recuperem el xai per incorporar-lo al sofregit. Moment d´abaixar el foc, tapar la cassola i deixar que faci la xup xup una horeta ben bona.A priori ja estarà, però el millor que podeu fer es deixar que tot plegat reposi unes 24 hores, vaja, que us ho mengeu al dia següent de fer-ho…i que li feu fer la xup xup uns vint minuts més aprox quan el regenereu.

L´únic “però” d´aquesta recepta és que la salsa queda una mica “rústica”, vaja, que seria interessant passar-la pel colador xinès a veure com queda la cosa. Jo diria que millor, però mai se sap…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *