Aquest xai amb prunes i orellanes és com la versió marroquina del pollastre de Nadal, amb tocs més obvis de la seva cuina com la canyella, la curcuma, les herbes i els trets diferencials de la pell de taronja, la mel i les ametlles, les tres variants més clares respecte a la recepta de “xai amb fruita seca” que també està agrupada amb la resta de receptes de be que tenim al blog, sense incoure però les de carn picada o que formen part d´un plat de pasta.
Ingredients:
- 1 espatlla de xai desossada (o no)
- 2 cebes
- 1 branca de canyella
- 1 cullerada de cúrcuma en pols
- la pela de mitja taronja
- coriandre i julivert fresc
- mig litre de brou de carn
- prunes, orellanes, ametlles
- 2 cullerades de mel
- 1 culleradeta de canyella en pols
Com fer la recepta de xai amb prunes i orellanes:
- Talleu la carn a daus grossos, en cas que opteu per fer la recepta amb el xai desossat, salpebreu-la i enrossiu-la. Podeu optar també (com jo) per fer-la en tres o quatre talls grossos. Reserveu-ho.
- Incorporeu-hi la ceba i hi feu un bon sofregit, vint minuts tranquilament.
- Afegiu-hi la cúrcuma i la branca de canyella. I tot seguit la pell de taronja, el julivert i el coriandre
- Recupereu el xai, integreu bé tots els elements de la cassola i ho cobriu amb el brou, tapant-ho i deixant-ho coure durant uns tres quarts d´hora aprox.
- Moment de posar-hi la fruita, la mel i la canyella en pols mitja horeta més, la meitat del temps tapat i després destapat.
- Si cal, quan ja estigui, retireu la carn i la fruita i deixeu que la salsa redueixi més a fi que agafi millor textura.
- Abans de servir-ho millor que estigui tot junt de nou uns minuts tapat i fora del foc.