Crema de carbassa al curry amb gambes i bacon

No deixa de ser una crema de carbassa millorada, cosa que de fet faig tot sovint amb tot tipus de crema…concretament això de posar-hi gambes/llagostins…que per cert la recepta “original” és amb llagostins. Lo del “bacon” no ho havia fet mai i lliga molt bé, tant amb el marisc com amb la carbassa (i diria que amb alters verdures susceptibles de ser “crematitzades”). Jo la vaig fer sense llet (em va sorprendre, normalment a les cremes s´hi posa crema de llet i no llet…jo sempre en prescindeixo). El toc del curry, això sí, també és força interessant, i el paprika (pebre vermell picant) final és definitiu!

Ingredients (4 px):

750 gr de carbassa pelada

12 llagostins frescos…o 12 cues de gamba grans congelades (de la “Sirena”…surten molt més econòmiques i super bones!)

75 gr. de bacon finet

1 patata mitjana

1 ceba

1 dent d´all

400 ml de brou de verdures

100 ml de vi blanc

100 ml de llet sencera (opcional al meu entendre)

1 culleradeta de curry en pols

1 cullerada de julivert picat (aisss, me´n vaig oblidar!)

pebre vermell picant

Sofregim la ceba en una cassola i, si optem per utilitzar llagostins frescos, saltejarem els caps amb aquesta ceba. Afegim l´all i uns deu minuts més tard la carbassa tallada a daus, la patata i el curry. Deixem coure una mica, salpebrem i mullem amb el vi. Deixem que s´evapori l´alcohol i ho cobrim amb el brou. Foc mig fins que la carbassa estigui ben tendra, uns trenta minuts. Triturem i (si optem per utilitzar-la) afegim la llet.

Saltegem el baicon a foc fort tallat a trossets i després les gambes en el mateix oli. Posem aquest dos ingredients al fons dels bols on servirem la crema.

Finalment, servim la crema i hi posem una mica de pebre vermell per sobre. A la recepta s´oblida del julivert però suposo que es deu posar ara…Molt bona!

0 thoughts on “Crema de carbassa al curry amb gambes i bacon”

Deixa un comentari