Albergínia amb brou japonés

Albergínia amb brou japonés

Un magnífic entrant, aquesta albergínia amb brou japonés és un plat delicat i super senzill. Li dic brou “japonés” perquè realment la combinació de dashi, el brou vegetal amb alga kombu, soja i ginger només la puc relacionar amb el japó, i més que un marinat jo diria que és un brou.

Ingredients:

  • 1/2 kilo d´alberginies japoneses (són molt allargades, es troben en botigues d´alimentació oriental que tenen productes frescos)
  • un tros de gingebre fresc
  • dues cullerades de salsa de soja,
  • una cullerada de mirin,
  • 300 ml de dashi
  •  oli per a fregir,
  • sal

 

Com fer la recepta d´albergínia amb brou japonés:

 

  1. Tallem les alberginies a rodanxes i després a quarts. Les salem i posem en un colador de reixa durant 20 minuts. Val la pena que mireu d´aconseguir aquest tipus d´albergínia, us sorprendran. Tenen un sabor menys amargant, la polpa és gustosíssima, són més llegueres en tots els sentits i la seva cocció és molt més ràpida, apart que necessiten molt menys oli que les normals (bé, que les que tenim normalment als mercats)
  2. Les eixuguem, tot retirant la sal que hi pugui quedar, les fregim i les reservem.
  3. Posem en un cassó uns 300 ml de dashi, dues cullerades de salsa de soja i una de mirin. Portem a ebullició, reduim una mica i reservem.
  4. Saltegem el gingebre tallat a dauets
  5. Ho barregem tot, líquid, albergínies i ginger. Millor si reposa uns vint minuts, però ho podeu servir immediatament si aneu amb pressa.
  6. Ho servim a temperatura ambient com a entrant i/o part d´unes quantes coses més.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *