Un magnífic entrant, aquesta albergínia amb brou japonés és un plat delicat i super senzill. Li dic brou “japonés” perquè realment la combinació de dashi, el brou vegetal amb alga kombu, soja i ginger només la puc relacionar amb el japó, i més que un marinat jo diria que és un brou.
Ingredients:
- 1/2 kilo d´alberginies japoneses (són molt allargades, es troben en botigues d´alimentació oriental que tenen productes frescos)
- un tros de gingebre fresc
- dues cullerades de salsa de soja,
- una cullerada de mirin,
- 300 ml de dashi
- oli per a fregir,
- sal
Com fer la recepta d´albergínia amb brou japonés:
- Tallem les alberginies a rodanxes i després a quarts. Les salem i posem en un colador de reixa durant 20 minuts. Val la pena que mireu d´aconseguir aquest tipus d´albergínia, us sorprendran. Tenen un sabor menys amargant, la polpa és gustosíssima, són més llegueres en tots els sentits i la seva cocció és molt més ràpida, apart que necessiten molt menys oli que les normals (bé, que les que tenim normalment als mercats)
- Les eixuguem, tot retirant la sal que hi pugui quedar, les fregim i les reservem.
- Posem en un cassó uns 300 ml de dashi, dues cullerades de salsa de soja i una de mirin. Portem a ebullició, reduim una mica i reservem.
- Saltegem el gingebre tallat a dauets
- Ho barregem tot, líquid, albergínies i ginger. Millor si reposa uns vint minuts, però ho podeu servir immediatament si aneu amb pressa.
- Ho servim a temperatura ambient com a entrant i/o part d´unes quantes coses més.