Delicioses albergínies, la chermoula es una barreja d´espècies amb llimona absolutament irresistible. Podeu fer-la més o menys picant, fins i tot sense picant, tot i que em temo que llavors ja no podríem anomenar-la d´aquesta manera!
Ingredients:
4 albergínies, 2 dents d´all, 1 llimona en conserva, 150 gr de bulgur
2 culleradetes de comí en pols, 2 de cilantre, 1 de xili en escames, sal
culleradeta de pebre vermell dolç, 50 gr de panses, una mica de cilantre fresc, una mica de menta fresca, 50 gr d´olives sense pinyol, suc de llimona
30 gr d´ametlles picades, 3 cebes tendres, 1 iogur grec
Posem a escalfar el forn a 200 graus. Per preparar la chermoula barregem en un bol els alls, el comí, el cilantre, el xili, el pebre vermell, la llimona, oli d´oliva i sal. Amb aquesta barreja “pintem” les albergínies, prèviament marcades amb un ganivet fent forma de creu, i les enfornem uns 35/40 minuts. Podem tapar-les amb paper d´alumini cap al final de la cocció si veieu que la chermoula es crema. També he de dir que jo, personalment, no vaig fer aquest pas ja que vaig barrejar la chermoula amb la resta d´ingredients…glups, no passa res!
Total, que tenim les albergínies al forn. Remullem les panses. Cobrim el bulgur amb 140 ml d´aigua bullint. Quan tinguem el bulgur “cuit” el barregem amb les herbes (picades), les olives, les ametlles, la ceba tendra, suc de llimona, sal i…la chermoula, o part d´ella, si no heu untat les albergínies amb ella perquè…doncs perquè us heu saltat aquest pas!
Quan les albergínies estiguin cuites posarem el bulgur per sobre i ho rematarem amb el iogur i cilantre picat