Albergínies amb ous, patates i tomàquets

Albergínies amb ous, patates i tomàquets

Una bona combinació, sempre millor si l´albergínia és fregida, i el mateix podem dir de les patates. Hi ha la possibilitat de fer una versió més sana, al forn, d´aquests dos ingredients…

Ingredients:

4 tomàquets mitjans, 2 albergínies mitjanes

4 ous, mig kilo de patates, mitja ceba vermella

80 gr de pasta de tahina, el suc d´una llimona

julivert i cilantre picats, 1 culleradeta de “zumaque” (si en trobeu…)

sal, pebre, salsa picant (opcional), vinagre de vi blanc

 

Podeu començar fent una cosa que jo vaig obviar (si que comencem bé…): tallar els tomàquets i deixar-los escòrrer en un colador mitja hora. Tot seguit els barregeu en un bol amb la ceba vermella, el vinagre, el julivert i la salsa picant, amb un xic de sal. Jo em vaig limitar a deixar la ceba marinant-se amb el vinagre…Les alberginies les vaig deixar, tallades ja a daus, amb sal durnat una mitja hora i després les vaig fregir. I les patates…doncs les vaig bullir una mica “al dente” i després fregir. La salsa tahina l´heu de rebaixar amb suc de llimona i aigua. I els ous poché…amb un bon raig de vinagre, en un bol amb aigua a punt de bullir (però que no bulli), poseu els ous fins que la clara estigui quallada, fora del foc. I al final el cilantre picat per sobre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *