Albergínies farcides de xai i pinyons

Albergínies farcides de xai i pinyons

L´albergínia és sense dubte l´hortalisa reina de la cuina jueva, de fet de la cuina de tot el mediterrani oriental i diria també que del nord d´Africa. I nosaltres contentíssims, l´amor que sentim per ella és infinit!

Ingredients:

4 albergínies, 500 gr de carn de xai picada, 50 gr de pinyons

2 cebes mitjanes, 2 branques de canyella, 1 manat petit de julivert picat

1 culleradeta de comí en pols, 1 de pebre vermell dolç, 1 de canyella en pols

2 culleradetes de tomàquet concentrat, 1 cullerada de suc de llimona,

arròs integral, sal i pebre

Jo us exlico la recepta tal qual ho fan al llibre…i després us vaig un resum exprés de què vaig fer jo…sensiblement diferent.

Tallem les albergínies per la meitat, marquem la polpa amb el ganivet, la salpebrem i untem amb oli. Amb el forn a 200 les enfornem només 20 minuts o fins que estiguin dauradetes. Retirem del forn.

Mentrestant preparem el farcit. Comencen sofregint la ceba amb el comí, la canyella en pols i el pebre vermell. Afegim la carn de xai, els pinyons, el julivert, el concentrat de tomàquet, sal i pebre i deixem coure uns vuit minuts.

Posem la resta de les espècies en un bol, afegim 150 ml d´aigua, suc de llimona, pasta de tamarindo, sucre glass, les branques de canyella i sal. Tot això ho posem al fons de la safata on hi posarem les albergínies, ja amb la carn per sobre. Ho tapem i deixem coure 90 minuts, regant les alberginies amb la salsa de tan en quan.

No seré jo qui contradigui a un xef com Ottolenghi, però una hora i mitja em sembla un temps absolutament desorbitat. Potser ho provo alguna vegada, imagino que si em queda bé la melositat del plat será brutal!

En fi, jo vaig fer la recepta tal qual diu Ottolenghi exceptuant la part de la salsa i els 90 minuts de cocció conjunta. Diferències? En coure la carn picada de xai amb la ceba hi vaig posar també les branques de canyella, vaig coure les albergínies al forn vint minuts més que al llibre, vaig retirar la polpa de l´albergínia cuita i la vaig barrejar amb la carn de xai. Tot seguit vaig omplir les albergínies i les vaig retornar al forn uns minuts. Ah, i mentrestant vaig bullir arròs interal per acompanyar-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *