Amanida d´estiu amb tahina i za´atar

Aquí la cosa és força variada, i he de dir que la presència de la tahina és definitivament el tret diferencial de l´amanida, li dona un toc genial.

Ingredients:

1 cogombre, 1 pebrot vermell, uns 600 gr de tomàquets

un manat de ceba tendra, 200 gr de formatge feta, suc de llimona

un manat petit de cilantre, 4 cullerades de tahina, 2 de zaatar

La veritat és que aquí sí que no hi ha cap secret, llevat de tallar ben petit el cogombre i el pebrot, preferiblement a daus, la ceba a juliana i els tomàquets…doncs més o menys a daus. La tahina es converteix en salsa per obra i gràcia d´aigua i suc de llimona, una mica a gust del consumidor. El formatge feta l´esmicoleu, el cilantre el piqueu i llestos, una amanida molt bona, que ho serà més si li poseu el toc final, el zaatar…espècies en pols que es poden trobar, per exemple, en botigues de productes a granel com “El gra de gràcia”, que té moltes virtuts però un gran defecte: és força car! Ara, està molt ben assortida…

Leave a Reply