Recepta super calòrica, ja ja, i bona però que bona de veritat…si us agrada l´ànec, clar, que està boníssim!
Ingredients (4 px):
1 anec tallat a octaus
oli
llard
2 tomàquets madurs
2 grans d´all
una tira de cansalada viada
1 got de vi negre
brou de carn
un grapat de farina
1 grapat de moixernons secs
1 albergínia
pa ratllat
1 ou
picada: alls, ametlles, avellanes, pa torrat o galeta, vi negre
Començarem posant una cassola al foc amb llard i oli (potser amb una de les dues coses ja n´hi ha prou…) per enrossir els talls d´ànec (jo, com que èrem tres a dinar no vaig posar tot l´ànec sencer) i els reservarem quan estiguin.
A continuació farem un sofregit a la mateixa olla amb la ceba, dos grans d´all, la cansalada viada tallada petita i quan la ceba sigui rossa amb els tomàquets tallats petits, sense pell ni llavors. Mentrestant haurem posat els moixernons en remull…
Quan els bolets estiguin a punt els afegim al sofregit juntament amb els talls d´ànec i el vi negre, deixant reduir uns minuts. Espolsem amb la farina, la deixem coure una mica i mullem amb el brou de carn (o amb aigua)…fins a cobrir-ho. Es cou durant una hora, enretirant l´escuma de tan en quan. Aprofitem aquesta estona per tallar les albergínies a tires, escaldar-les breument i després les passem per ou batut i pa ratllat.
Fem una picada amb un o dos grans d´all i unes quantes ametlles i avellanes, juntament amb una galeta “maria”, deixatant-la amb una mica de vi negre i tirant-la a la cassola quan quedi poca estona per estar a punt l´ànec, moment on hi afegirem les alberginies que haurem fregit prèviament.