Arròs amb sípia i bròquil

Arròs amb sípia i bròquil

El tema de l´arròs sec, o com popularment diem a Catalunya…”paella”…i que no se m´enfadin els valencians, no ha estat mai la meva especialitat. Al contrari. I l´he practicat zero. Però vés per on vaig veure aquesta recepta, que per cert al llibre és amb col-i-flor, i vaig pensar que havia arribat el moment de tornar-ho a fer. I tu, la cosa va sortir la mar de bé!

Ingredients:

un bròquil verd petit, o mitja col-i-flor (depenent una mica de la mida de la vostra paella)

4 mides d´arròs bomba, dues sípies mitjanetes, 1 tomàquet de pera, 2 grans d´all

1 ceba (si sou heretges, clar, ja que la paella original MAI va amb ceba…però a mi el sofregit m´agrada amb ceba)

uns brins de safrà, pebre vermell, canyella en pols, sal i pebre, brou de peix (una mida d´arròs per dues i mitja/tres de brou…o dues si us agrada al dente)

Farem primer la sípia, amb uns allets tallats a làmines, a la paella on farem l´arròs. Mentrestant anirem escalfant, i reduint, el brou de peix. Tornant a la pella, quan la sípia comenci a estar al punt hi afegirem primer la ceba, i uns deu minuts més tard, el tomàquet. Cinc minuts i moment del bròquil/col-i-flor, i uns minuts més tard l´arròs, el pebre vermell i els brins de safrà mullats en una mica de vi ranci. O de vi blanc. Anacarem bé, mullem amb el brou i ho enfornem directament a 200 graus 15 minuts…o el temps que us indiqui el fabricant de l´arròs. Abans de servir-ho podeu posar-hi una mica de canyella en pols per sota. Podeu. Jo no ho vaig fer, però potser la propera vega sí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *