Arròs amb sípia i bròquil

El tema de l´arròs sec, o com popularment diem a Catalunya…”paella”…i que no se m´enfadin els valencians, no ha estat mai la meva especialitat. Al contrari. I l´he practicat zero. Però vés per on vaig veure aquesta recepta, que per cert al llibre és amb col-i-flor, i vaig pensar que havia arribat el moment de tornar-ho a fer. I tu, la cosa va sortir la mar de bé!

Ingredients:

un bròquil verd petit, o mitja col-i-flor (depenent una mica de la mida de la vostra paella)

4 mides d´arròs bomba, dues sípies mitjanetes, 1 tomàquet de pera, 2 grans d´all

1 ceba (si sou heretges, clar, ja que la paella original MAI va amb ceba…però a mi el sofregit m´agrada amb ceba)

uns brins de safrà, pebre vermell, canyella en pols, sal i pebre, brou de peix (una mida d´arròs per dues i mitja/tres de brou…o dues si us agrada al dente)

Farem primer la sípia, amb uns allets tallats a làmines, a la paella on farem l´arròs. Mentrestant anirem escalfant, i reduint, el brou de peix. Tornant a la pella, quan la sípia comenci a estar al punt hi afegirem primer la ceba, i uns deu minuts més tard, el tomàquet. Cinc minuts i moment del bròquil/col-i-flor, i uns minuts més tard l´arròs, el pebre vermell i els brins de safrà mullats en una mica de vi ranci. O de vi blanc. Anacarem bé, mullem amb el brou i ho enfornem directament a 200 graus 15 minuts…o el temps que us indiqui el fabricant de l´arròs. Abans de servir-ho podeu posar-hi una mica de canyella en pols per sota. Podeu. Jo no ho vaig fer, però potser la propera vega sí.

Leave a Reply