No sé perquè però vaig trigar molt en decidir incloure aquesta recepta a la llista, i al final ha resultat ser un bingo total, sobretot pel toc (definitiu) de les olives, que li aporten un gust i a la vegada un contrapunt bestial al plat. Això sí, heu de triar unes olives bones de veritat, carnoses i saboroses.
Ingredients:
250 gr d´arròs bomba
1/2 pollastre (o 1 sencer…)
1 dent d´all
150 grams de favetes (aprox)
50/100 grams d´olives de Kalamata
1 pebrot vermell, una ceba i 2 tomàquets madurs
1 litre de brou de pollastre
1 culleradeta de pebre vermell dolç o picant
Bé, com sempre fem aquestes coses…daurem el pollastre, tallat a trossos petits, en oli ben calent aromatitzat amb un all que haureu daurat tallat a làmines. El pollastre, salpebrat. Ho reserveu, i en el seu lloc potxeu la ceba amb el pebrot vermell i més endavant amb el tomàquet, sense pell ni llavors. Recuperem el pollastre, que de totes maneres a la versió original de la recepta no s´ha retirat en cap moment (per si ho voleu fer així), i mullem amb una part del brou, fins a cobrir-ho. Quinze minuts més tard hi afegim l´arròs i les olives, i deixem coure fins que estigui apunt. Cinc minuts abans hi posem les favetes i llestos, rectifiqueu si cal de sal i pebre i a disfrutar-ho.