Aquesta recepta de bacallà confitat és de fet una recepta d´aprofitament, producte de tenir molt oli d´haver confitat dies abans un altre bacallà, i de tenir una salsa de pebrot extraordinària d´un altre plat, el “Rap amb albergínia i salsa de pebrot“, que val un imperi. I, es clar, per la nevera vaig trobar un carbassó i per acabar d´arrodonir-ho vaig decidir gratinar-ho. Bingo!
Ingredients:
- 4 lloms de bacallà d´uns 150 gr cada un (penca o morro)
- 2 carbassons tallats a daus
- herbes de provença o orenga
- salsa de pebrots (per ingredients i recepta vegeu el link que surt al principi del post)
- 2 dents d´all
- formatge ratllat
- Oli x confitar el bacallà
Com fer la recepta de bacallà confitat:
- Escalfem una mica l´oli per confitar el bacallà. S´ha de fer a foc lent, sense que la temperatura pugi més de 80 graus, que NO noteu que fregeixi ni surti fum de l´oli. Sabreu que està quan se separin les làmines del bacallà, uns cinc o deu minuts, depenent de com sigui el tall.
- El tema de la salsa…a la llista d´ingredients us he posat un link a la recepta on vaig descobrir aquesta salsa…és tan bona que la repasso breument ara mateix: feu un sofregit de ceba, pebrot vermell i all. Vint minuts pel cap baix. Afegiu un parell de tomàquets de pera sense pell ni llavors, una cullerada de tomàquet concentrat i un anís estrellat. Deu minuts més tard mulleu amb brou de peix i deixeu coure mitja hora. Passat aquets temps ho passeu pel xinès, no cal triturar-ho. Si us ha quedat massa líquida la reduiu una mica.
- Mentrestant saltegem els alls amb els daus de carbassó i hi tirem herbetes per sobre. Escalfem una mica la salsa, encenem el forn al gratinador i quan estigui a punt posem el bacallà cobert amb formatge ratllat i llestos, una delicia!
Reblogged this on Celler-Adocse.