Boletes vegetals a l´estil manchuria

Aquest és un plat resultant de fusionar les cuines índies i xineses, super resultón i més senzill del que pugui semblar. Les boletes queden més bones fregides però jo, com l´autora de llibre, les vaig fer al forn, que també queden bé i és més sa…ara, he de confessar que potser un dia provo de fregir-les!

Ingredients:

1/2 mitja col, 1 o 2 pastanagues ratllades, 1 pebrot verd, 1 tros de gingebre, 1 o dues cebes tendres, pebre negre i pebre blanc, farina, sal

Salsa “manchuria”: 2 culleradetes d´oli de coco, 1 ceba tendra, 1 branca d´api, 1 pebrot verd petit, 1 xili verd, 4 dents d´all, 1 tros de gingebre ratllat, 1 tassa de brou de verdures (o aigua), 2 cullerades de salsa de soja, un xic de vinagre de sidra/poma, sal, sucre, pebre

Comencem elaborant les boletes. Piquem molt finament, i a trossos molt petits, la col, la ceba i el pebrot. També el gingebre. Ratllem la pastanaga i ho barregem bé en un bol amb dues cullerades de farina, sal i pebre, i una mica d´oli. Fem boles com si fèssim mandonguilles i les anem posant en una safata per anar al forn amb papel vegetal. Més o menys us sortiran unes 15 boles. Hi posem un raig d´oli per sobre i ho enfornem a 220 uns vint minuts aprox.

I mentre es couen farem la salsa, sofregint la ceba amb l´api, el pebrot, el xili, els alls i el gingebre. Afegim el brou de verdures o l´aigua, salsa de soja, vinagre, sal, pebre i un xic de sucre. Uns minuts més tard hi afegiu o bé maicena o bé farina dissolta en aigua i reduim fins que tingui consistència de salsa.

Quan les boletes estiguin les servim amb la salsa per sobre i arròs basmati o arròs integral.

Leave a Reply