Broxetes de peix

Broxetes de peix

Aquestes broxetes formen part del que a Japó es coneix com a “yakitori”, que es veu poden ser de carn o de peix, com en aquest cas, absolutament delicioses, la veritat.

Ingredients:

600 gr de peix blanc ja sense espines ni pell

1 ou, 3 cullerades de salsa de soja

un tros de gingebre fresc, 2 cullerades de llavors de sèsam

1 cullerada de sal, 1 de sucre

Mig pebrot vermell, dues o tres branques d´api

un parell de pastanagues, uns quants tirabecs

una ceba, bolets shiitake

barreja d´espècies “shichimi” (podeu trobar quelcom semblant ja fet): 1 culleradeta de llavors de lli, dues de llavors de sèsam, 1 de pell de tarinja seca, 1 de llavors d´”adormidera”, 4 xilis secs, una mica de sansho (pebre japonesa)

salsa yakitori: 100 ml de salsa de soja, 200 de mirin, 100 ml de sake, 15 gr de sucre, 1 culleradeta de shichimi

 

Les verdures s´han de rentar i tallar pensant en que les posareu en una broxeta, feu-ho com us vingui de gust. Per la salsa yakitori (que en venen de feta, naturalment) heu de fer bullir els ingredients junts durant deu minuts, i deixar-ho reposar. I per a fer les boles de peix el poseu, tallat a daus, a marinar una estona a la nevera juntament amb l´ou, la salsa de soja, el gingebre, la sal, el sucre i les llavors de sèsam. Una estona més tard ho picareu tot ben fi, fareu boles i a partir d´aquí muntareu les broxetes, alternant peix i verdures. Les feu a la planxa i les retireu a la meitat de cocció, les unteu amb la salsa yakitori i tot seguit acabeu la cocció. Ah, per cert, si voleu fer vosaltres la barreja d´espècies shichimi heu de titurar tots els seus ingredients…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *