Excel.lent recepta, gran combinació de sabors i cocció ideal per a uns calamars farcits de verdures i bolets, amb una salsa sorprenent, donen com a resultat un plat realment bo!
Ingredients:
4 calamars mitjans/grossos
250 gr (aprox) de bolets…per exemple, camagrocs o trompetes
2 cebes tendres
1 porro mitjanet
1 carbassó no gaire gran
1 gra d´all picat
mig manat de julivert
uns quants alls negres
250 ml de brou vegetal
sal, pebre
un xic de midó de blat de moro
Per fer el farcit sofregirem la ceba tallada a daus petits, i incorporarem el porro i l´all, tallat petit també, i quan tot això estigui ben poxat hi saltejarem el carbassó a daus petits i finalment els bolets. Just al final també hi posem el julivert picat, rectifiquem de sal i pebre i reservem.
El calamar, net, el marcarem per tots arreu juntament amb les potes. Només marcar, que agafi color, en una paella ben calenta sense oli. Bé, l´oli ja el portaran els calamars, ja que els heu de pintar abans de posar-los a la paella. Quan s´hagin refredat prou per poder-los manipular els ompliu amb el farcit i els enforneu quatre minuts a 190 graus.
I ho emplateu amb una salsa que haureu reduït, però no fins a textura de salsa perquè llavors us quedarà massa forta. Haureu de lligar-la amb una mica de midó de blat de moro/maizena. La salsa és el resultat de triturar uns quants grans d´all negre amb 250 ml de brou vegetal. A la recepta diu 60 gr d´all, jo trobo que és massa, però bé, potser llavors no heu de reduir-la tant i d´afegir-hi midó. Jo només en vaig posar dos perquè no en tenia més, així que com que la recepta és de la Carme Ruscalleda segurament ella té raó, ja ja.