Crema de carbassa amb tortellinis casolans

Un plat absolutament deliciós, uns tortellinis sorprenents (farcits de formatge “philadelphia” i ceba confitada) i una crema amb un gustillo espectacular gràcies a les espècies amb que bull la carbassa. 200% recomanable!

Ingredients:

1 kilo i mig de carbassa

una ceba

mig litre de brou de pollastre

mig litre d´aigua mineral

2 claus

pebre blanc en gra

una branqueta de canyella

100 gr de mantega

300 gr de farina de força (pels tortellinis)

3 ous (pels tortellinis)

200 gr de formatge Philadelphia

2 rovells d´ou (per al farcit dels tortellinis)

mig litre d´oporto o de pedro ximenes

sucre

clau i canyella (per a la reducció)

Començarem amassant la farina amb els ous, incorporant una mica d´aigua per poder juntar bé la massa i deixant-la reposant mitja hora a la nevera.

Mentrestant fem la crema de carbassa. Primer sofregim la ceba amb mantega i quan estigui ben rossa hi afegim la carbassa tallada a daus. Deixem coure una estona, tapat i amb una gasa on hi posem la branqueta de canyela, els claus i els grans de pebre). Mullem llavors amb els líquids i deixem coure a foc lent una mitja horeta, fins que estiguin. Treiem llavors la gasa, triturem i reservem.

Fem llavors els tortellinis. Estirem la pasta i quan la tenim ben fina fem unes rotllanes amb motllos a fi que ens quedin exactament iguals. Posem una mica de formatge a casa cercle amb l´afegit personal (en tenia a la nevera) de ceba caramelitzada.

tortellinifila1

Els tanquem en forma de mitja lluna, apretant bé les vores i si fa falta mullant-les amb una mica d´aigua.

tortellinifila2

Llavors apretem amb el dit gros pel centre de la part recta de la mitja lluna i ajuntem les vores.

tortellinifila3

Els bullim amb aigua salada quatre minuts mentre es va fent la reducció d´oporto i els servim en un plat soper amb la crema de carbassa al fons i un cordó de reducció per sobre. Senzillament espectaculars!

tortellinifila4

Deixa un comentari