Un plat absolutament deliciós, una crema de carbassa amb tortellinis casolans sorprenents, farcits de formatge “philadelphia” i ceba confitada, nutritiu, on la crema té un gustillo espectacular gràcies a les espècies amb que bull la carbassa. 200% recomanable!
Ingredients:
1 kilo i mig de carbassa
una ceba
mig litre de brou de pollastre
mig litre d´aigua mineral
2 claus
pebre blanc en gra
una branqueta de canyella
100 gr de mantega
300 gr de farina de força (pels tortellinis)
3 ous (pels tortellinis)
200 gr de formatge Philadelphia
2 rovells d´ou (per al farcit dels tortellinis)
mig litre d´oporto o de pedro ximenes
sucre
clau i canyella (per a la reducció)
Recepta pas a pas:
- Començarem amassant la farina amb els ous, incorporant una mica d´aigua per poder juntar bé la massa i deixant-la reposant mitja hora a la nevera.
- Mentrestant fem la crema de carbassa. Primer sofregim la ceba amb mantega i quan estigui ben rossa hi afegim la carbassa tallada a daus. Deixem coure una estona, tapat i amb una gasa on hi posem la branqueta de canyela, els claus i els grans de pebre
- Mullem llavors amb els líquids i deixem coure a foc lent una mitja horeta, fins que estigui. Treiem llavors la gasa, triturem i reservem.
- Moment de donar forma als tortellinis. Estirem la pasta i quan la tenim ben fina fem unes rotllanes amb motllos a fi que ens quedin exactament iguals. Posem una mica de formatge amb l´afegit personal (en tenia a la nevera) de ceba caramelitzada.
5. Els tanquem en forma de mitja lluna, apretant bé les vores i si fa falta mullant-les amb una mica d´aigua.
6. Llavors apretem amb el dit gros pel centre de la part recta de la mitja lluna i ajuntem les vores.
7. Els bullim amb aigua salada quatre minuts mentre es va fent la reducció d´oporto i els servim en un plat soper amb la crema de carbassa al fons i un cordó de reducció per sobre. Senzillament espectaculars!