La papaya verda o “papaya verdura” és com és coneix a aquest fruit quan està verd, tal qual, i té un sabor totalment diferent (com és llògic). No és fàcil de trobar, però en super orientals que rebin verdura i fruita fresca d´Asia sí es probable que ho feu.
Ingredients:
700 gr de boniatos, 600 gr de papaya verda
150 gr de pèsols, 12 fulles de curry
300 ml de fons de verdura, 400 ml de llet de coco x cuinar
30 gr de coco ratllat (si podeu, fresc)
Arròs basmati (opcional)
Pasta aromàtica: 50 gr de ceba, 2 dents d´all, 1 tall d´herba llimona, 2 xilis vermells, 20 gr de gingebre fresc, 1/2 cullerada de grans de pebre negre, unes quantes fulles de cilantre picades, oli d´oliva
Per elaborar la pasta aromàtica heu de triturar tots els seus elements en un morter, tot tallat el més petit possible i els xilis sense llavors ni membranes
Per començar a elaborar el curry sofregirem la pasta en una cassola amb una mica d´oli i incorporarem primer la papaya tallada a daus. Donem unes quantes voltes i mullem amb la llet de coco i el brou de verdures, afegint-hi també les fulles de curry. Deixem que bulli uns vint minuts, incorporem el boniato tallat a daus a la cocció i deixem que seguexi bullint fins que estigui tot cuit. Els pèsols, si són frescos, els escaldeu uns segons i els poseu al final de tot, quan estigui. En cas que siguin congelats quan quedin cinc minuts pel final de la cocció.
Quan ho aneu a servir ho feu tirant-hi coco ratllat per sobre. Si en trobeu de fresc el resultat serà molt més poderós, i ho podeu acompanyar si voleu amb arròs basmati.