…o millor dit “calamars farcits amb cuscús”, seria més adequat. Ja que, de fet, aquesta recepta consta d´uns boníssims calamars farcits acompanyats de cuscús. La gràcia, òbviament, rau en el farcit i que la sèmola es cogui amb el suc de la cocció.
Ingredients:
4 calamars grossos
4 racions de cuscús
1 ou
50 gr d´arròs
50 gr de cigrons cuits
1 ceba
300 gr d´espinacs frescos
un manat de julivert
anet fresc (o envasat…)
1 cullerada sopera de tomàquet concentrat
Mig litre de brou de peix
una cullerada de cafè de pebre vermell
una cullerada de cafè de curcuma
2 patates
2 claus
una cullerada de harissa
una mica de menta seca
sal, pebre
Netegem els calamars i en separem les potes, les piquem i les escaldem. Posem a coure l´arròs, tot deixant-lo mig cuit, ja que després s´acabarà de coure dins del calamar. Piquem els espinacs, les fulles de julivert i les barregem amb l´arròs, la menta, la harissa, l´ou, sal, pebre i curcuma…i amb aquesta barreja farcim els calamars.
Fem un sofregit de ceba i all. Quan siguin rossos hi afegim el tomàquet concentrat, el pebre vermell i el brou de peix. Quan bulli hi posem els calamars durant 15 minuts a foc mitjà, i tot seguit posem les patates (pelades i tallades a daus grossos) a l´olla on estem coent els calamars. Quinze minuts més i agafem una mica del brou per coure el cuscus, tot just cinc minuts una vegada l´hem daurat i fora del foc, tapat.
Boníssim, si no us agrada el cuscus feu el plat igualment ja que els calamars queden boníssims!