Cuscús de calamars farcits

…o millor dit “calamars farcits amb cuscús”, seria més adequat. Ja que, de fet, aquesta recepta consta d´uns boníssims calamars farcits acompanyats de cuscús. La gràcia, òbviament, rau en el farcit i que la sèmola es cogui amb el suc de la cocció.

Ingredients:

4 calamars grossos

4 racions de cuscús

1 ou

50 gr d´arròs

50 gr de cigrons cuits

1 ceba

300 gr d´espinacs frescos

un manat de julivert

anet fresc (o envasat…)

1 cullerada sopera de tomàquet concentrat

Mig litre de brou de peix

una cullerada de cafè de pebre vermell

una cullerada de cafè de curcuma

2 patates

2 claus

una cullerada de harissa

una mica de menta seca

sal, pebre

Netegem els calamars i en separem les potes, les piquem i les escaldem. Posem a coure l´arròs, tot deixant-lo mig cuit, ja que després s´acabarà de coure dins del calamar. Piquem els espinacs, les fulles de julivert i les barregem amb l´arròs, la menta, la harissa, l´ou, sal, pebre i curcuma…i amb aquesta barreja farcim els calamars.

Fem un sofregit de ceba i all. Quan siguin rossos hi afegim el tomàquet concentrat, el pebre vermell i el brou de peix. Quan bulli hi posem els calamars durant 15 minuts a foc mitjà, i tot seguit posem les patates (pelades i tallades a daus grossos) a l´olla on estem coent els calamars. Quinze minuts més i agafem una mica del brou  per coure el cuscus, tot just cinc minuts una vegada l´hem daurat i fora del foc, tapat.

Boníssim, si no us agrada el cuscus feu el plat igualment ja que els calamars queden boníssims!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *