Sincerament, no cal que utilitzeu filet de porc per a aquesta recepta, tot i que òbviament sempre lluirà més. I, la veritat, té un preu força correcte, així que no passa res. Ara, convé intentar ser curosos amb el tema de la cocció, ja que llavors potser sí que millor utilitzar alguna altre part del porc. Pel demés, la recepta és super saborosa i agradarà a tothom!
Ingredients:
1 filet de porc, 100 ml de llet de coco, ceba tendra
un tros de gingebre, 2 dents d´all, 2 xilis vermells, 1 pebrot vermell
el suc d´una llima, la pell d´una llima ratllada
alfàbrega tailandesa (en el seu defecte, la de sempre…tot i que el sabor és molt diferent!)
arròs basmati, sal i pebre, oli d´oliva, una cullerada de salsa de peix, cardamom
He de confessar que al llibre la recepta és amb pomelo i amb polpa fresca de coco, però bé, jo l´he adaptada al que tenia per casa. I lo de l´alfàbrega tailandesa la veritat és que si teniu ocasió de trobar-ne val molt la pena, però no és quelcom que sigui fàcil, així que podeu obviar aquest ingredient. I si voleu potenciar el gust de llima podeu optar per les fulles de llima kefir, absolutament delicioses.
En fi, saltegeu al wok el ginger, l´ all, la ceba, el xili i el pebrot. Tot seguit hi incorporem el porc, tallat a tires, salpebrem i afegim la llet de coco, la salsa de peix, el suc de llima i, si ho utilitzeu, el pomelo. Uns minutets i llestos, ja al final hi poseu la pell ratllada de llima i l´alfàbrega.
Mentrestant haureu fet una mica d´arròs basmati per acompanyar, cuit amb cardamom. Boooníssim!