Una cosa que em passa sovint amb les receptes de “El comidista” és que arrufo el nas quan llegeixo els ingredients de receptes que mai haguès pensat que portarien els daixonses en qüestió. I aquesta és una d´elles. Formatge tipus “Philadelphia” en un flam de bacallà? Segurrrrr? Doncs funciona, tot i que el temps de cocció que indica la recepta no és correcte, almenys al meu forn.
Ingredients:
2 ous
150 ml de crema de llet
75 gr de formatge cremós tipus “Philadelphia”
100 gr de bacallà dessalat
2 cullerades de panses
1 cullerada de pinyons
2 cullerades de ceba caramelitzada (o sigui, una ceba)
Pebre vermell dolç
Sofregir, molt lentament, una ceba fins que es caramelitzi. Ideal tapar-ho. Escalfar una mica la crema de llet i barrejar-la amb el formatge. Quan s´hagi desfet barrejar-ho amb els ous. Torrar els pinyons, saltejar les panses, juntar-ho tot en un bol. Escalfar el forn, amb una safata plena d´aigua ja a dintre (això, perdó, el primer de tot) a 180 graus. Quan sigui ben calent, forn i aigua, ficar-hi el flam dins d´un recipient adequat i coure uns 45 minuts aprox, potser 50. Comprovar-ho abans d´apagar el forn…i acompanyar-ho d´una amanida o quelcom verd i fresc, jo m´ho menjaria tirant a calent.