Anem complint assignatures pendents. El flam de coco n´era una de tantes, però tan bon punt vaig veure la recepta em vaig adonar que el resultat final seria ben diferent del que sempre havia menjat a casa. En el de ma mare hi ha com dues capes, la de sobre és flam pur i la de sota coco a sac, i en aquesta queda tot barrejat. Millor? No, senzillament diferent!
Ingredients:
3/4 de litre de llet
2 cullerades soperes de “maizena”
1 cullerada sopera de farina
8 cullerades soperes de sucre
100 grams de coco ratllat
5 ous
aigua
Primer farem el caramel amb dues cullerades soperes de sucre i una cullerada i mitja d´aigua. Ho posem en una paella i pacientment esperem que es faci el caramel. Sobretot, paciència, ni remenar ni res, es fa sol, a foc mitjà.
Poseu en una tassa la maizena i la farina amb una mica de llet. Remeneu molt bé.
En un cassó poseu la llet amb sis cullerades de sucre. Quan està calenta hi afegiu la barreja de farina i maizena ben disoltes en la llet i ho deixeu coure durant tres minuts. Ho retireu del foc i hi tireu el coco.
En un bol gran bateu els ous i a poc a poc hi aneu tirant el coco amb la llet (que porta el sucre, la farina i la maizena). Barrejar-ho bé i ho poseu en una flamera (recipient allargat de pirex…), i al forn durant uns 40 minuts al bany maria. Punxar-ho per comprobar que estigui cuit, si no ho està deixar-ho uns minuts més.
Servir-lo fred!
Va quedar molt bo!!!