No sóc pas un gran expert ni en galetes ni en postres, però tu, mai es tard per posar-s´hi. Ara, us he de dir que alguna cosa extranya ha passat amb aquesta recepta perquè tot i seguir fil per randa la recepta el resultat final, o la foto final per ser més exactes, no ha estat pas gaire semblant a la del llibre. Directament tenen un altre color, no ho acabo d´entendre. Apart, es clar, que jo he prescindit del glassejat final (més sucre? no, si et plau) i de la fruita confitada, que ni en tenia ni podia comprar-ne. Això sí, han quedat super mega bones!
Ingredients:
240 gr de farina, 1/2 cullerada de caco en pols, 1/2 culleradeta de llevat
125 gr de panses, 2 cullerades de cognac o rom, un xic de bicarbonat
1/2 culleradeta de: canyella, pebre de jamaica, gingebre en pols, nou moscada
150 gr de xocolata negre ratllada gruixuda, 125 gr de mantega, un xic de sal
125 gr de sucre glass, 1 culleradeta d´essència de vainilla, 1 ou
la ratlladura d´una llimona i d´una taronja
Deixem en remull les panses amb el licor. Barregem la farina, el cacau en pols, el llevat químic, el bicarbonat, les espècies, la sal i el xocolata ratllat. Al robot de cuina per amasar barregem la mantega, el sucre, la vainilla i les ratlladures durant un minut. Sense parar hi afegim l´ou i tot seguit els ingredients secs que ja teniem barrejats en un altre bol. Amassem a mà fins a tenir una massa uniforme i després fem boletes d´uns 50 gr cadascuna i les deixem reposar a la nevera una hora. Escalfem el forn a 190 graus i enfornem entre 15 i 20 minuts.
Si voleu fer el glassejat final heu de barrejar enèrgicament 160 gr de sucre glass amb tres cullerades de suc de llimona i, amb les galetes encara calentes, cobrir-les amb una capa fina de glassejat. Si teniu fruita confitada la piqueu ben petita i en poseu una mica a casa galeta. Segur que queda més espectacular que les meves galetes sense glassejat ni fruita…que, insisteixo, van quedar molt bones de gust, molt cruixents.