Avui farem galtes ! La veritat és que no havia menjat mai aquesta part del porc, tot i ser una recepta típica catalana fàcil i molt coneguda. Qui no ha tastat mai unes bones galtes al forn direu. Suposo perquè a casa dels pares mai havien fet aquest plat i un cop pel meu compte no sé m’havia passat pel cap que poguessin ser tan bones. Boníssimes, i fer les galtes al forn d’aquesta manera encara més.
Ingredients (2 persones):
- 2 galtes de porc
- 2 cebes petites
- 4 tomàquets madurs
- farigola
- 1 llorer
- 2 grans d´all
- 1 got de vi blanc sec
- 2 patates mitjanes
- oli,
- sal,
- pebre
- 250 ml de brou de carn
Com fer la recepta de Galtes de porc al forn:
- Començarem salpebrant les galtes i col·locant-les en una safata untada amb oli per anar al forn. Les enfornem una estona, uns 10 minuts aprox. (Cada forn es diferent).
- A continuació hi posem les cebes i els alls, i cinc minuts més tard els tomàquets, sense pelar i tallats a quarts.
- El forn el tenim a 160 graus, fluixet, que es vagin daurant lentament les verdures i la pròpia carn, la qual anirem donant voltes cada deu minuts. Mullem amb el vi i deixem reduir, i uns minuts més tard ho fem amb el brou.
- I anem donant voltes a les galtes.
- Mitja hora llarga més tard les treiem del forn i passem la salsa pel colador xinès, i tornem a posar les galtes a la safata, aquesta vegades acompanyades d´unes patates que haurem bullit apart, i de la salsa colada.
Deixeu coure una estona més, uns 20 minuts aprox. i quan noteu que les galtes estan prou estovades ho enretireu. Si la salsa encara es força clara, que segurament serà així, reduiu-la en una cassola apart fins que tingui la consistència adequada. I si tot ha anat bé tindreu un plat exquisit amb una carn super melosa, unes patates al punt i una salsa deliciosa.
Es a dir, unes galtes de porc al forn com calen! Bonissimes!
També podeu provar la recepta de Galtes de porc amb salsa de vi i prunes
Esperem que hagi agradat la recepta, i si voleu comentar-ho, ho podeu fer al final del post o a les nostres xarxes socials.