Les galtes de porc al forn són una de les receptes més típiques de la cuina catalana, fàcils i molt senzilles. Boníssimes, i fer-les al forn d’aquesta manera encara més.
Ingredients (2 persones):
- 2 galtes de porc
- 2 cebes petites
- 4 tomàquets madur
- 1fulla de llorer
- 2 grans d´all
- 1 got de vi blanc sec
- 2 patates mitjanes
- oli,
- sal,
- pebre
- 250 ml de brou de carn
Com fer la recepta de Galtes de porc al forn:
- Començarem salpebrant les galtes i col·locant-les en una safata untada amb oli per anar al forn. Les enfornem una estona, uns 10 minuts aprox. (Cada forn es diferent).
- A continuació hi posem les cebes i els alls, i cinc minuts més tard els tomàquets, sense pelar i tallats a quarts.
- El forn el tenim a 180 graus. Mullem amb el vi i deixem reduir, i uns minuts més tard ho fem amb el brou.
- I anem donant voltes a les galtes cada 20 minuts durant una hora
- Mitja hora llarga més tard les treiem del forn i passem la salsa pel colador xinès, i tornem a posar les galtes a la safata, aquesta vegades acompanyades d´unes patates que haurem fet també al forn en una altra safata. I, naturalment, de la salsa colada i reduida si ja voleu fer-ho.
Deixeu coure una estona més, uns 20 minuts aprox, i ho retireu. Si la salsa encara es força clara reduiu-la en una cassola apart fins que tingui la consistència adequada. Jo aquest punt ja el vaig fer abans de posar-hi les patates. Només ens falta emplatar.
I us adjuntem un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un vídeo de la recepta:
També podeu provar la recepta de Galtes de porc amb salsa de vi i prunes