Galtes de porc al forn

Galtes de porc al forn

Avui farem galtes !  La veritat és que no havia menjat mai aquesta part del porc, tot i ser una recepta típica catalana fàcil i molt coneguda.  Qui no ha tastat mai unes bones galtes al forn direu. Suposo perquè a casa dels pares mai havien fet aquest plat i un cop pel meu compte no sé m’havia passat pel cap que poguessin ser tan bones. Boníssimes, i fer les galtes al forn d’aquesta manera encara més.

Ingredients (2 persones):

  • 2 galtes de porc
  • 2 cebes petites
  • 4 tomàquets madurs
  • farigola
  • 1 llorer
  • 2 grans d´all
  • 1 got de vi blanc sec
  • 2 patates mitjanes
  • oli,
  • sal,
  • pebre
  • 250 ml de brou de carn

 

Com fer la recepta de Galtes de porc al forn:

  1. Començarem salpebrant les galtes i col·locant-les en una safata untada amb oli per anar al forn. Les enfornem una estona, uns 10 minuts aprox. (Cada forn es diferent).
  2. A continuació hi posem les cebes i els alls, i cinc minuts més tard els tomàquets, sense pelar i tallats a quarts.
  3. El forn el tenim a 160 graus, fluixet, que es vagin daurant lentament les verdures i la pròpia carn, la qual anirem donant voltes cada deu minuts. Mullem amb el vi i deixem reduir, i uns minuts més tard ho fem amb el brou.

 

  • I anem donant voltes a les galtes.
  • Mitja hora llarga més tard les treiem del forn i passem la salsa pel colador xinès, i tornem a posar les galtes a la safata, aquesta vegades acompanyades d´unes patates que haurem bullit apart, i de la salsa colada.

 

Deixeu coure una estona més, uns 20 minuts aprox. i quan noteu que les galtes estan prou estovades ho enretireu. Si la salsa encara es força clara, que segurament serà així, reduiu-la en una cassola apart fins que tingui la consistència adequada. I si tot ha anat bé tindreu un plat exquisit amb una carn super melosa, unes patates al punt i una salsa deliciosa.

Es  a dir, unes galtes de porc al forn com calen! Bonissimes!

També podeu provar la recepta de Galtes de porc amb salsa de vi i prunes

Esperem que hagi agradat la recepta, i si voleu comentar-ho, ho podeu fer al final del post o a les nostres xarxes socials.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *