Fantàstica recepta de Singapour, picant i especiada, saborosa i molt resultona.
Ingredients:
2 cullerades de polpa de tamarindo, 1/2 pinya fresca
1 tija d´herba llimona, 2 tomàquets madurs, un xic de sal
una cullerada de sucre, oli
mik kilo de gambes (o 3/4 per persona)
barreja d´espècies: 100 gr de galanga fresca, 1 tros de curcuma fresca, 6 xilis vermells, 100 gr de xalotes, unes quantes anous, 1 cullerada de pasta de gambes
Començarem precisament per preparar la barreja d´espècies, i ho farem en un morter, amb paciència, tot tallat ben petit. Barregem la pasta de tamarindo amb mig litre d´aigua i quan ho tinguem ben dissolt ho triturem tot plegat i ho posem a coure en una cassola amb l´herba llimona. Quan s´hagi reduit una mica hi afegim els tomàquets tallats a tires sense pell ni llavors i la pinya, tallada a daus. Uns minuts més, sucre i sal, i finalment hi posarem les gambes. Cinc minuts màxim i llestos.