Curiosament us presentaré en poc temps dues maneres de fer costelles de porc al forn amb salsa “barbacoa” o tipus “pato pekin” com en aquest cas. Les coccions també són diferents. El resultat, almenys d´aquesta en concret, super bo!!!
Ingredients (5/6 px…amb gana!):
Dos costellams sencers de porc
per fer la salsa:
30 gr de gingebre fresc
60 grams de sucre roig
1 ceba
4 grans d´all
8 cullerades soperes de salsa Hoisin
4 cullerades soperes de salsa de soja
4 anissos estrellats
Triturem tots els ingredients per fer una salsa consistent. Posem els costellams al forn i els pintem/cobrim amb la salsa, coent-los a foc baix (100 graus) durant 30 minuts i tapant-ho amb paper d´alumini. Passat aquest temps els hi donem la volta, tornem a posar salsa, ho cobrim i ho deixem 30 minuts més a la mateixa temperatura. Finalment els hi donem la volta de nou, tornem a cobrir-ho de salsa i ho deixem coure a una temperatura superior, entre 160 i 180 graus 30 minuts més, deixant-ho una mica més si fa falta. Com que jo vaig fer salsa en quantitat no em va caldre posar un got d´aigua al fons del forn per evitar que quedessin seques, al contrari, em van quedar cuites al punt ideal, però diuen que pot ser una bona idea. De fet a la recepta es diu que es posi el costellam a sobre d´una reixa i que hi hagi aigua al fons de la safata. Sincerament se´m va passar per alt aquest punt i vaig tenir la sort que quedés super bo igualment, amb una salsa base super bona, la Hoisin, comprada ja feta. Deliciós!
Reblogged this on Celler-Adocse.