Fantàstiques mandonguilles amb verdures, carbassó i albergínia concretament, i alguns detalls més, com el parmesà ratllat i les espècies. Finalment es couen amb brou de pollastre després d´haver-les fregit.
Ingredients:
- un carbassó,
- una albergínia,
- 400 gr de carn de vedella i porc
- una ceba de Figueres,
- 100 gr de parmesà ratllat,
- sal i pebre,
- ametlla en pols
- 2 cullerades de farina,
- una culleradeta de comí en pols i una de canyella
Pas a pas mandonguilles amb verdures
- Ratllarem el carbassó.
- Farem l´alberginia al forn
- Sofregirem la ceba.
- Quan tinguem tot això fet ho barrejarem en un bol amb les carns picades, la sal i el pebre, el comí i la canyella i l´ametlla en pols, a ull. Com que el carbassó té molta aigua, i l´alberginia al forn queda molt melosa, no ens farà falta posar-hi ou, al contrari, pot ser que apart de l´ametlla en pols faci falta una mica de pa ratllat.
- Deixem reposar el conjunt una estoneta i procedirem a donar forma a les mandonguilles. Les podeu fer més grans o més petites, com vulgueu, jo vaig optar pel format gran i van sortir 4 mandonguilles x cap (les mides de les receptes que publico són quasibé sempre per quatre persones). Les enfarino, les fregeixo lleugerament i després les poso a coure en una cassola amb brou de pollastre durant ben bé mitja hora. Pot ser que necessiti alguns minuts més. Si la salsa us ha quedat massa espessa sempre podeu afegir-hi una mica de farina dissolta prèviament amb una mica de brou.