Mandonguilles d´esmirna

Mandonguilles d´esmirna

Fantàstiques mandonguilles amb verdures, carbassó i albergínia concretament, a les quals els hi vaig afegir algunes cosetes de la meva collita i vaig acabar decidint cuinar-les amb brou de pollastre, cosa que no feien a la recepta original. Tampoc vaig posar-hi ous, i per espessir vaig utilitzar ametlla molta.Es, doncs, una recepta mig original/mig del llibre de cuinar amb verdures.

Ingredients:

un carbassó, una albergínia, 400 gr de carn de vedella i porc

una ceba de Figueres, 100 gr de parmesà ratllat, sal i pebre, ametlla en pols

2 cullerades de farina, una culleradeta de comí en pols i una de canyella

Pas a pas mandonguilles amb verdures

Ratllarem el carbassó, farem l´alberginia al forn i sofregirem la ceba. Quan tinguem tot això fet ho barrejarem en un bol amb les carns picades, la sal i el pebre, el comí i la canyella i l´ametlla en pols, a ull. Com que el carbassó té molta aigua, i l´alberginia al forn queda molt melosa, no ens farà falta posar-hi ou, al contrari, pot ser que apart de l´ametlla en pols faci falta una mica de pa ratllat. Deixem reposar el conjunt una estoneta i procedirem a donar forma a les mandonguilles. Les podeu fer més grans o més petites, com vulgueu, jo vaig optar pel format gran i van sortir 4 mandonguilles x cap (les mides de les receptes que publico són quasibé sempre per quatre persones). Les enfarino, les fregeixo lleugerament i després les poso a coure en una cassola amb brou de pollastre durant ben bé mitja hora. Pot ser que necessiti alguns minuts més. Si la salsa us ha quedat massa espessa sempre podeu afegir-hi una mica de farina dissolta prèviament amb una mica de brou.Ho serviu amb arròs integral (si voleu…)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *