Feia temps que no m´animava a currar-me uns nyoquis. Fa mandra, ho reconec, però en el fons és un plis. Si tens màniga pastissera aniràs més ràpid, i si de sobte se´t passa pel cap fer-los en plan croquetes, amb dues culleretes petites, possiblement t´estaràs complicant la vida (i no miro a ningú…) però et quedaran molt bé.
Ingredients:
1/2 kilo d´espinacs
800 gr de patata (aprox)/350 gr de ricotta
200 gr de farina/100 farina
2 rovells d´ou, sal i pebre
mantega (opcional), parmesà ratllat…gorgonzola (opcional) amb crema de llet…
Bulliu les patates i els espinacs…per separat, eh…i les patates, amb pell. Ho barregeu en un bol amb la farina, ben treballat, incorporeu els rovells, salpebreu i quan ho tingueu super ben integrat tot podeu fer els nyoquis amb dues culleretes (és una mica etern, us aviso) o posar la massa dins una màniga pastissera, extreure´n una tira ben llarga i llavors tallar-los amb un ganivet, marcar-los amb una forquilla i enfarinar-los lleugerament. Poseu aigua a bullir, hi tireu els nyoquis i quan pugin a la superfície és que ja estan llestos. La salsa? Jo crec recordar que era gorngonzola amb crema de llet, però també pot ser de mantega fosa i parmesà, salsa de tomàquet…el que vulgueu!
I els de ricotta es fan exactament igual, canviant la patata per la ricotta, menys farina i llestos. Jo creia que no quedarien bé però eren també exquisits!