Per fer aquesta recepta de pasta amb bròcoli i tempeh, inspirada en el llibre de cuina vegana que tinc per casa, recomano que a l´hora de triar la pasta escolliu, malgrat que jo l´he feta amb espaguetis, quelcom semblant a uns macarrons o uns rigatoni, tot i que la podeu fer perfectament amb la que us agradi més. Es important que tingueu una bona pasta de tahina perquè la qualitat de la salsa que feu ajudarà molt a que el resultat final sigui satisfactori.
Ingredients:
- 300 gr de qualsevol tipus de pasta
- 250 gr de tempeh,
- 1/2 bròquil,
- 4 grans d´all,
- una cullerada de tahina
- El suc d´una llimona (o més si fa falta),
- sal
- pebre.
Com fer la recepta de pasta amb bròcoli i tempeh:
- Heu de bullir la pasta i reservar-la.
- Escaldar el bròquil al dente, tallat, uns cinc minuts màxim, i reservar-lo.
- Saltejar el tempeh…i reservar-lo.
- Barrejar la pasta de tahina amb el suc de llimona i una mica d´aigua. Que us en quedi força, jo em vaig quedar curt. Afegiu més de tot per tenir-ne més, vigilant sobretot la quantitat de suc de llimona.
- Sofregiu els all, picats, i hi saltegeu el bròquil (a la mateixa paella, sense retirar els alls).
- Incorporeu a la paella la pasta i el tempeh, saltegeu-ho breument, afegiu-hi la salsa per escalfar-la un moment i serviu-ho, rectificat de sal i pebre. Si us agrada amb força gust de llimona podeu posar-hi una mica més de suc al final, o fins i tot ratllar-hi una mica de la seva pell.