Aquesta recepta és brutal, va superar totes les expectatives depositades en ella, sobretot per la seva senzillesa i el seu exraordinari sabor. La clau, apart d´una bona matèria prima? Doncs que sí o sí les heu de coure al forn (o a la brasa), amb pell i embolicades. Diuen que no s´ha de fer amb paper d´alumini, tot i que és el que va millor. Qualsevol alternativa és bona mentre mantingui el sabor. L´autor no les embolica, però…
Ingredients:
4 patates mitjanes (300/350 gr cada una), 4 ous, sal i pebre
Salsa tonnato: julivert, suc de llimona, 120 gr de tonyina de llauna, 20 gr de tàperes, 2/4 filets d´anxoves, 1 dent d´all, oli d´oliva, 2 rovells d´ou (opcional)
Feu les patates al forn, 220 graus, una horeta aprox. L´autor no les embolica i les unta amb oli i sal. Jo les vaig embolicar, a la brasa encara seran més bones. Per fer la salsa tritureu els seus ingredients, reservant algunes fulles de julivert i algunes tàperes per decorar. Els ous els bulliu 6 minuts, el rovell us ha de quedar poc fet). Quan estiguin les patates les partiu x la meitat i hi poseu l´ou tallat i la salsa…brutalíssim!