Sorprenent. D´entrada no era una recepta que tingués gaire clar fer, però poc a poc la meva resistència va caure i he de dir que estava totalment injustificada. Potser era que no trobava el peix adequat, i finalment vaig optar pel sorell, era (crec) el més semblant al “kingfish” de la recepta, original de les Filipines.
Ingredients:
4 sorells
450 gr de papaya verda, 150 gr de xalotes
3 grans d´all, 100 gr de gingebre fresc
3 xilis vermells, un trosset d´herba llimona
1 cullerada de llavors de cilantre, 1 culleradeta de pasta de gambes
2 culleradetes de curcuma mòlta, sal i pebre blanc
1/2 litre de brou de peix, 1 cullerada de suc de llima
1 culleradeta de cilantre picat, dues de coco ratllat
Arròs
Aquesta recepta és ideal per fer-la uns dies abans o després del curry de papaya verda i boniato, així aprofiteu la papaya verda, que no es barata ni tampoc petita!
Començarem sofregint les xalotes i els alls. Tot seguit el gingebre, els xilis, l´herba llimona, les llavors de cilantrem la pasta de gambes i la curcuma, tot lo tallable, ben petit. Aquí mateix marquen els filets de sorell, sense espines ja. Retirem el peix i afegim la papaya, pelada i allada a daus, i mullem amb el brou. deixem coure durant uns 20/25 minuts, afegint al final de la cocció el peix de nou. I al final de tot, ja quan emplateu, remateu la jugada amb el cilantre picat i el coco ratllat. I us quedareu amb el personal, paraula!