Pho (Sopa vietnamita)

Pho (Sopa vietnamita)

Paraules majors, també per motius “sentimentals”. Resulta que aquesta sopa és l´esmorzar nacional vietnamita, tan pot ser amb vedella com amb pollastre (i amb peix si fa falta), i quan vam estar al Vietnam jo vaig acabar menjant-ho cada matí després dels lògics primers dies de “vols dir què m´he de menjar això per esmorzar?”. Reconec que una vegada de tornada no vaig seguir esmorzant aquest plat, si bé vam fer-ne una adaptació per sopar amb brou de pollastre, fideus (els tipics d´arròs i/o els udon) i pollastre, ja fós a la planxa o arrabossat (boníssim). Però el brou no era el mateix, i hi faltaven igualment uns quants ingredients. I va ser molt gran la meva alegria quan al temari d´aquest mini curs vaig veure que hi havia “pho”…que, que jo recordi, ells deien “pho bo”. Doncs sí, bo de veritat!

Ingredients (2 px):

mig litre de fons blanc de vedella (brou de vedella sense res de pollastre amb les verdures de sempre)

1 anís estrellat

gingebre (una mica)

20 ml de salsa de peix

dues cullerades de sucre roig

2 claus

fideus d´arròs (el tema mida és complicat…uns 80 grams màxim pels dos)

vedella…un bon tall de bistec ben prim tallat a tires o, ideal, unes quantes làmines de carpaccio

una ceba tendra

1 escalunya

coriandre fresc (imprescindible!)

soja germinada (opcional)

1 xili fresc vermell

dues rodanxes de llima

Poseu primer en remull els fideus durant uns 30 minuts aprox. Mentrestant torreu els claus i l´anis en una paella sense gens d´oli i ho poseu a bullir amb el brou, el gingebre tallat fi, el sucre i la salsa de peix. Arrencar el bull i deixar-ho infusionar. Mentrestant tallarem ben fina la ceba i l´escalunya, escorrerrem els fideus i els escaldarem en aigua bullent (ja fora del foc) uns 4 minuts.

Per muntar el plat posem en un bol un grapat de fideus i a sobre l´escalunya, la ceba i el coriandre tallat i picat. Si heu optat per l´opció del carpaccio poseu-hi també un parell o tres làmines i tireu-hi el brou ben calent. Si opteu per saltejar la carn la poseu després juntament amb la soja germinada (si voleu), la rodanxa de llima i mig xili per a cada comensal (també podeu optar per posar-lo al brou).

Bonísssim!!!

0 thoughts on “Pho (Sopa vietnamita)”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *