Recepta gustosa, amb un toc final dolcet, i que pel fet de ser pollastre marinat requereix d´una preparació prèvia, més o menys una horeta. El pollastre és una carn blanca molt versàtil que admet molts tipus de marinat i aquesta és una recepta que la podeu fer amb tan amb pit com amb cuixa, i en aquest darrer cas amb o sense os. Si opteu per marinar unes cuines jo us recomanaria fer-les, si en teniu, a la barbacoa. I si opteu per un pit de pollastre millor barrejar-lo ja filetejat amb els líquids, s´impregnarà millor. En aquest cas seria preferible cuinar-lo a la planxa. La darrera opció seria la de la cuina al buit, i llavors diria que el més indicat seria el pit sencer.
Ingredients:
- 2 pits de pollastre,
- bolets shimeji (opcional, per acompanyar)
- 4 cullerades de sake,
- 3 cullerades de llavors de sèsam blanc o integral
- 3 cullerades de salsa de soja,
- 1 de mirin,
- 2 de vinagre d´arròs
- oli de sèsam,
- sal i pebre
La recepta pas a pas:
- Ja us he comentat al principi que podeu optar per fer aquesta recepta amb pit o cuixa, i jo en aquest cas vaig optar per fer-ho amb pit, més que res perquè ja el tenia comprat i filetejat. Es aquell típic moment que estàs comprant un pit de pollastre per sopar i instintivament demanes que te´l filetegin…sense pensar realment com els faràs.
- Comencem doncs amb la primera part de la marinada introduïnt els filets dins d´una bossa que es pugui tancar hermèticament amb el sake una culleradeta de sal rasa. Ho deixem així vint minuts.
- Mentrestant posem una paella petita al foc sense oli i quan sigui calenta hi torrem les llavors de sèsam. Tot seguit les matxaquem al morter i aquesta pasta la reservem, ja que formaran part de la segona part de la marinada.
- Passats els primers vint minuts on hem tingut el pollastre marinant amb sake i sal hi afegim salsa de soja, mirin, vinagre d´arròs i la pasta de sèsam, tot ben barrejat abans de posar-ho dins la bossa. Ho deixem marinant a la nevera entre tres quarts i una hora.
- Retirem els filets de pollastre de la marinada, que per cert ens podria servir per fer una salsa, els eixuguem i els fem a la planxa.
- Per acompanyar-ho jo vaig saltejar uns bolets shimeji en un moment, però crec que per exemple les algergínies podrien ser un magnífic company de plat d´aquest pollastre marinat. Al blog tenim unes quantes receptes que hi anirien la mar de bé, com l´albergínia amb miso, l´albergínia al vapor o l´albergínia marinada.