Pollastre marinat

Recepta gustosa, amb un toc final dolcet, i que pel fet de ser pollastre marinat requereix d´una preparació prèvia, més o menys una horeta. El pollastre és una carn blanca molt versàtil que admet molts tipus de marinat  i aquesta és una recepta que la podeu fer amb tan amb pit com amb cuixa, i en aquest darrer cas amb o sense os. Si opteu per marinar unes cuines jo us recomanaria fer-les, si en teniu, a la barbacoa. I si opteu per un pit de pollastre millor barrejar-lo ja filetejat amb els líquids, s´impregnarà millor. En aquest cas seria preferible cuinar-lo a la planxa. La darrera opció seria la de la cuina al buit, i llavors diria que el més indicat seria el pit sencer.

 

Ingredients:

  • 2 pits de pollastre,
  • bolets shimeji (opcional, per acompanyar)
  • 4 cullerades de sake,
  • 3 cullerades de llavors de sèsam blanc o integral
  • 3 cullerades de salsa de soja,
  • 1 de mirin,
  • 2 de vinagre d´arròs
  • oli de sèsam,
  • sal i pebre

La recepta pas a pas:

  1. Ja us he comentat al principi que podeu optar per fer aquesta recepta amb pit o cuixa, i jo en aquest cas vaig optar per fer-ho amb pit, més que res perquè ja el tenia comprat i filetejat. Es aquell típic moment que estàs comprant un pit  de pollastre per sopar i instintivament demanes que te´l filetegin…sense pensar realment com els faràs.
  2. Comencem doncs amb la primera part de la marinada introduïnt els filets dins d´una bossa que es pugui tancar hermèticament amb el sake una culleradeta de sal rasa. Ho deixem així vint minuts.
  3. Mentrestant posem una paella petita al foc sense oli i quan sigui calenta hi torrem les llavors de sèsam. Tot seguit les matxaquem al morter i aquesta pasta la reservem, ja que formaran part de la segona part de la marinada.
  4. Passats els primers vint minuts on hem tingut el pollastre marinant amb sake i sal hi afegim salsa de soja, mirin, vinagre d´arròs i la pasta de sèsam, tot ben barrejat abans de posar-ho dins la bossa. Ho deixem marinant a la nevera entre tres quarts i una hora.
  5. Retirem els filets de pollastre de la marinada, que per cert ens podria servir per fer una salsa, els eixuguem i els fem a la planxa.
  6. Per acompanyar-ho jo vaig saltejar uns bolets shimeji en un moment, però crec que per exemple les algergínies podrien ser un magnífic company de plat d´aquest pollastre marinat. Al blog tenim unes quantes receptes que hi anirien la mar de bé, com l´albergínia amb miso, l´albergínia al vapor o l´albergínia marinada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *