Ravioli de bacon amb cargols, favetes i crema de xirivia

Petita virgueria no apta per a tots els paladars, per exemple tots aquells que detestin els cargols. A mi m´entusiasmen, així que vaig trobar que el plat era molt bo, i la crema de xirivia un descobriment…tot i que per problemes de cocció es va acabar convertint en un puré de xirivia!

Ingredients:

20 cargols

Farigola, llorer, romaní

24 talls de bacon (la recepta original és amb “panceta” ibèrica)

1 gra d´all

1 ou

250 gr de favetes (congelades o en oli)

menta

700 gr de xirivia

70 gr de mantega

oli d´oliva

llet

una branca de canyella

una branca de farigola

El més normal és que els cargols els compreu ja “purgats”, però igualment els heu de rentar unes quantes vegades amb aigua freda i sal, canviant l´aigua varies vegades. Els poseu a bullir en una olla partint sempre d´aigua i quan comenci a bullir els retireu i torneu a repetir l´operació tres vegades. Fet això els bulliu durant mitja hora amb una mica de farigola, romaní i llorer. Els treieu de la closca i els reserveu.

Posem llavors a fer la crema de xirivia. Les pelem i tallem a trossos petits, ho sofregim i quan estiguin ben tovetes ho mulleu amb la llet, deixant-ho coure una estona (no massa, sinó en comptes d´una crema tindreu un puré!) amb una branca de farigola i una de canyella. Quan estigui ho tritureu, coleu i reserveu.

IMG_3595

Fem l´allioli amb un ou i el barregem amb els cargols i les favetes. Ho dividiu entre quatre i llavors procediu a muntar el ravioli que després coureu al forn. Posem tres tals de bacon de costat i tres més perperndicularment, formant una creu, i els farcit al mig.

IMG_3596

Després el plegueu i l´enforneu fins que el bacon o la cansalada (el que hagueu triat) estigui ben ros. Ho serviu amb el ravioli a sobre del puré o crema de xirivia.

IMG_3602

Deixa un comentari