Fantàstica recepta! Com ja he dit en més d´una ocasió, però, jo he reconvertit les pastes farcides en raviolis exclusivament…sí, ja, madonna! Pecato! Sap greu, és un tema pràctic. A la recepta original la pasta s´anomena “guazzarotti”, però bé, el resultat és tan deliciós que no ens posarem quisquillosos, oi?
Ingredients:
4 carxofes, 1 porro, 100 gr de formatge brie, 150 de ricotta
1/2 ceba, vi blanc, sal i pebre
200 gr de farina, 2 ous (per elaborar la pasta)
alfàbrega, romaní, trompetes de la mort (o els bolets que us vinguin més de gust)
Bé, el farcit és fàcil: triturar els seus ingredients, cuits, i llestos. Podeu utilitzar carxofes en conserva si voleu fer la recepta fora de temporada, els porros els podeu bullir o sofregir amb la ceba, ho salpebreu, i apa, a farcir raviolis. Molt millor, sempre, fer-ho amb una màniga pastissera. A l´apartat de “curs de pasta fresca” explico amb detall el tema de la pasta casolana. La clau és una bona farina, “doble 0”, un bon amassat, i tenir naturalment una màquina per estirar-la. Molt pràctic tenir un motllo per fer els raviolis, uns quedaran més bonics i sobretot més compactes i més ben fets que si ho feu sense aquest suport, però bé com vulgueu.
I per a l´acompanyament saltegeu uns quants bolets, amb aflàfrega i romaní, i tindreu un plat de pasta brutal!!!