Restaurants

Restaurant Miramar

Miramar és una absoluta meravella. Des de la seva privilegiada ocupació a la platja de Llançà, el xef Paco Pérez fa un homentage absolut al món marí i a la terra que envolta el seu restuarant, l´Empordà, creant un dels millor menús que he tastat mai. Així de clar. No ho tenia clar perquè precisament al seu restaurant de Barcelona, el també bi-estrellat Enoteca, va ser on vam tenir una de les pitjors experiències en restaurants d´aquest nivell, i no les teníem totes. Afortunadament les coses al Miramar van ser d´un nivell tan absolut que quasibé vam acabar eufòrics, i si no vam marxar més contents va ser per uns postres que no ens van acabar de fer el pes, per massa dolços possiblement, no per la seva qualitat.

Read More »Restaurant Miramar

Tastos a l´Aspic

 

De totes les activitats que es fan al voltant de la Fira del Vi de Falset n´hi ha una d´especialment atractiva per als bons gourmets i amants del maridatge, vaja, tots aquells bojos a qui ens importa de veritat quin vi ens estem bevent amb un plat o menú determinat, Si us identifiqueu amb aquests personatges el vostre acte el trobareu al Celler de l´Aspic, a Falset. Des de fa una pila d´anys, en Toni Bru organitza uns dinars i sopars maridats especialment per a l´ocasió, amb el gran i especialíssim atractiu que a cada àpat tots els vins són del mateix celler, i que els seus creadors venen per presentar personalment els vins escollits per a l´ocasió. No és quelcom a l´abast de tothom, cert, però és una oportunitat única per veure com defensen els seus vins diferents enòlegs del Priorat i com en Toni els ha maridat amb les seves creacions culinàries.

Read More »Tastos a l´Aspic

Alimentaria/Intervin 2018

Alimentària 2018 va ser una gran experiència, tot i que no vaig poder anar-hi tots els dies que m´haguès agradat. Aquest any ho vaig focalitzar a Intervin, la zona vinícola vaja, on hi havia un dels actes estel.lars de tota la fira: un maridatge dirigit pel gran Ferran Centelles, autor de “Qué vino con este pato?”, sommelier del Bullí i una de les persones que més saben de vins en aquest país. Tapes genials de gran restaurants amb grans vins. Això més una sel.lecció de les novetats vinícoles que vaig poder tastar en unes poques hores i finalment la meva experiència al “Tast obert”, una zona de tast lliure amb unes 60 referències de tot l´Estat. Us ho explico tot plegat en forma de tres articles.

Read More »Alimentaria/Intervin 2018

Restaurant tres macarrons (El Masnou)

Feia temps que el teníem apuntat a l´agenda però, tot i ser molt aprop de Barcelona, mai en havíem decidit a anar-hi. I puc dir que no trigarem a tornar-hi, bé, és un dir, però segur seguríssim que ho farem ja que la seva cuina ens va semblar exquisida, impecablement executada, gustosa, equilibrada i amb classe. Tot perfecte? No, algun plat ens va deixar una mica indiferents, però això ja us ho explico més endavant…

Read More »Restaurant tres macarrons (El Masnou)

Restaurant Disfrutar (nova visita)

Anar al que era (i segueix sent) un dels nostres restaurants preferits de Barcelona i sortir-ne amb el cap baix? Anar a un “dos estrelles Michelín” i pensar que si “l´inspector” tastés aquell menú potser s´ho haguès repensat? Anar al restaurant dels (quasibé) monstres més grans  de la cuina catalana i pensar que has punxat? Pot tot això ser possible, o va ser un malson? Malauradament, va ser així. Potser no teníem el dia, potser no vam entendre el nou menú, que tot just feia quatre dies que s´havia estrenat? Havíem d´haver anat al “menú clàssics” i “assegurar el tiro”? No se´m passa pel cap anar al Disfrutar i, d´entrada, pensar que el nou menú (del qual no en saps res de res) et pot decepcionar, però la realitat és que així va ser. I que, quan hi tornem, que ho farem, possiblement optem per recordar els seus (ja) grans clàssics en comptes d´arriscar-nos a dir “això no m´agrada gens” en tastar un plat…

Read More »Restaurant Disfrutar (nova visita)

El Cigró d´Or: 14 anys

Aquesta és una entrada excepcional pel que fa als restaurants, tot i que òbviament també pot servir de guia per a qui tingui ganes d´acostar-s´hi, cosa que recomano, i molt! I ho és, entre altres coses, perquè parlem d´una nit certament excepcional, d´una festa, d´un sopar fora del normal, amb un maridatge brutal que de totes maneres s´ha d´explicar sí o sí. I quan hi tornem a dinar, o a sopar, ho tornaré a explicar…

Read More »El Cigró d´Or: 14 anys