Risotto als quatre formatges

Aquesta facilíssima recepta de risotto als quatre formatges és un festival per als amants del formatge que, naturalment, podeu modificar al vostre gust. De formatge taleggio en podeu trobar a les botigues de producte italians.

Ingredients:

  • 1,5 litres de brou de verdures,
  • 300 gr d´arròs arborio
  • 40 gr de mantega,
  • 2 cebes,
  • 1 vas de vi blanc
  • oli d´oliva
  • sal, pebre
  • 50 gr de cada formatge:
  • taleggio, emmental, gorgonzola, parmesà ratllat

Com fer la recepta del risotto als quatre formatges:

  1. Comencem la recepta fent un bon sofregit de ceba, a foc lent, fins que quedi ben dauradeta i potxada. Entre quinze i vint minuts. Al final mullem amb un vas de vi blanc.
  2. Incorporem l´arròs per anacarar-lo i que s´impregni bé de la ceba.
  3. Mullem amb el brou de verdures. Remenem. Deixem que es cogui a foc fort, remenant de tan en quan.
  4. Un cop cuit i fora del foc incorporem els quatre formatges (lo dels 50 grams és orientatiu) i la mantega, remenem enèrgicamentamb una mà mentre amb l´altra movem la cassola.
  5. Deixem que reposi, tapat, uns tres minuts.
  6. I ho servim amb tomàquet sec per sobre, li dona un contrast super interessant i refrescant.
  7. Amb aquesta recepta us recomano un vi blanc de la Catalunya nord fet amb garnatxa blanca i gris, diferent, refrescant i amb cos. Una sorpresa molt agradable des de Colliure.
  8. I us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit video de la recepta:

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *