Aquesta facilíssima recepta de risotto als quatre formatges és un festival per als amants del formatge que, naturalment, podeu modificar al vostre gust. De formatge taleggio en podeu trobar a les botigues de producte italians.
Ingredients:
- 1,5 litres de brou de verdures,
- 300 gr d´arròs arborio
- 40 gr de mantega,
- 2 cebes,
- 1 vas de vi blanc
- oli d´oliva
- sal, pebre
- 50 gr de cada formatge:
- taleggio, emmental, gorgonzola, parmesà ratllat
Com fer la recepta del risotto als quatre formatges:
- Comencem la recepta fent un bon sofregit de ceba, a foc lent, fins que quedi ben dauradeta i potxada. Entre quinze i vint minuts. Al final mullem amb un vas de vi blanc.
- Incorporem l´arròs per anacarar-lo i que s´impregni bé de la ceba.
- Mullem amb el brou de verdures. Remenem. Deixem que es cogui a foc fort, remenant de tan en quan.
- Un cop cuit i fora del foc incorporem els quatre formatges (lo dels 50 grams és orientatiu) i la mantega, remenem enèrgicamentamb una mà mentre amb l´altra movem la cassola.
- Deixem que reposi, tapat, uns tres minuts.
- I ho servim amb tomàquet sec per sobre, li dona un contrast super interessant i refrescant.
- Amb aquesta recepta us recomano un vi blanc de la Catalunya nord fet amb garnatxa blanca i gris, diferent, refrescant i amb cos. Una sorpresa molt agradable des de Colliure.
- I us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit video de la recepta: