Sopa japonesa de pasta i pollastre

Sopa japonesa de pasta i pollastre

El brou de pollastre japonès és quelcom força més auster que el nostre. De fet, si voleu ser estrictes l´hauríeu de fer només amb una carcassa, un tros de gingebre i una ceba tendra. Jo…en fi, hi vaig posar unes quantes verdures més, però ho vaig bullir tot en fred sense daura-ho prèviament per acostar-me més a la idea del brou que tenen ells. I he de dir que el toc de ginger és fantàstic.

Ingredients:

una carcassa de pollastre, una ceba tendra, un tros de gingebre

dues pastanagues, un tros d´api, un porro (opcional)

2 cullerades de salsa de soja, 4 bolets shiitake frescos, un pit de pollastre, 100 gr de fideus udon secs, 1 ceba tendra, un xic de sichimi togarashi

 

Bé, primer de tot s´ha de fer el brou. Jo el deixo bullir a foc lent/mitjà durant dues hores i que reposi un mínim de 30 minuts. Per fer el plat en concret saltegeu la ceba tendra, feu el pollastre a la planxa o, sent més fidels a la recepta, bullit amb el brou amb la salsa de soja, els bolets i un xic de sal…i els fideus. Jo el vaig fer a la planxa i després el vaig tallar a tires, però podria perfectament haver-lo tallat a tires en cru i afegir-lo al brou quan els fideus quasibé ja estiguessin cuits. Els bolets, també tallats a tires, tireu-los a l´olla als minuts finals de la cocció. I el resultat és un suculent plat únic, una magnífica sopa amb un gust super especial. Molt recomanable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *