Podia haver fet tres posts diferents, però em va semblar que no calia, la veritat. Jo no haig de publicar cap llibre, i algunes de les receptes eren massa bàsiques per un sol post, així que us explico d´una tirada com es fan els patés i llestos, ok? Ah, per cert, són de tomàquets secs i olives, d´alfàbrega i d´anxoves amb olives de kalamata. Tots molt bons, només heu d´anar amb compte amb el de les anxoves, batejat per l´autor com a “garum del segle XXI”, perquè us pot quedar massa salat…
Ingredients:
- Tomàquet secs i olives: 200 gr formatge philadelphia, 50 gr tomàquets secs, 30 gr olives negres/verdes picants, 75 ml de vi blanc, 75 ml de brou de pollastre
- Garum: 250 gr olives tipus kalamata, 75 gr aprox anxoves, 2 dents all, orenga, un xic de pebre de cayena
- Alfàbrega: 100 gr de fulles d´alfàbrega, 150 gr de formatge philadelphia, 100 gr de maionesa, 6 fulles de gelatina/1 cullerada d´agar agar, 120 ml d´aigua freda, suc de llimona, sal i pebre
Per fer el de tomàquets secs hem de fer bullir els tomàquets amb el vi i el brou. La recepta original porta mel, però no us ho recomano, trobo que no queda bé i és massa dolç…potser amb una culleradeta sutil estaria bé, però jo vaig seguir la recepta i en vaig posar dues…En fi, quan bulli ho retireu, deixant-ho refredar, i ho tritureu amb la resta d´ingredients. Ha de reposar a la nevera un mínim de dues hores.
Amb el garum la cosa és ben senzilla: triturar-ho tot. Recomano no posar totes les anxoves de cop (com vaig fer jo…) ja que correu el risc que us quedi massa salat.
I el d´alfàbrega és el que requereix més temps…tampoc molt, però. Feu la maionesa, si es que la voleu fer, clar, i la barregeu amb el formatge i l´alfàbrega. Si utilitzeu fulles de gelatina les heu de disoldre en l´aigua, també podeu posar-hi agar agar, que és molt útil i ràpid, i triturar-ho tot plegat. Nevera fins que qualli, un parell d´horetes ben bones.
I les galetes de llavors són una bona base per a menjar-se qualsevol dels tres patés, o podeu servir-los els tres com a aperitiu!