De la vedella, farem servir la “culata”, que és una peça de carn magra i molt gustosa de la vaca. En aquesta recepta l’acompanyarem amb uns bons rovellons. Tot i que hi ha bolets en conserva i això permet fer la recepta fora de temporada, és ara quan aquest plat té tot el seu sentit. El més important, a part d’uns bons bolets, és que la carn sigui de qualitat i que el gruix dels bistecs sigui el correcte, que no tinc clar que fos el meu cas… Tot i això, va quedar superbò, i la salsa en la seva textura ideal, una de les meves “creus” tradicionals.
Ingredients (x 4):
- Vedella (culata), un kilo aprox.
- 1/2 kilo de rovellons
- 2 cebes
- 1 pastanaga
- 5 tomàquets
- farina
- llard, oli
- 1 fulla de llorer
- 1 got d’anís sec
- uns grans de pebre
- 3 claus
- sal, pebre
- 1/2 litre de brou de carn
Recepta de Vedella amb bolets
Pas a Pas
- Salpebrem els bistecs (ni prims ni gruixuts…), els enfarinem i els fem en una cassola.
- Els retirem quan estiguin rossos
- En el mateix oli fem el sofregit de ceba, pastanaga i tomàquet (tirat a l´olla en aquest ordre, els tomàquets pelats i sense llavors).
- Quan el tenim en el seu punt hi tirem l´anís, els grans de pebre i els claus (la fulla de llorer es tira al principi, amb la ceba i la pastanaga).
- Tornem a posar la carn a l´olla quan hagi reduit l´aiguardent, mullem amb el brou (que ho cobreixi, res més) i deixem coure a foc lent/mitjà durant una mitja hora.
- Mentrestant rentem els bolets, els tallen a trossos i els fem a la paella amb all i julivert.
- Quan la carn ja estigui quasibé feta els tornem a treure de l´olla (els bistecs) i passem la salsa pel colador xinès.
- Posem la salsa a l´olla de nou amb la carn i els bolets i ho deixem coure uns minuts més fins que la carn estigui al seu punt, tendra i melosa (a mi, ho he de reconèixer, em va quedar una mica durilla…tot i que es menjava sense cap mena de problema…amb la salsa i els bolets…una delicia!).
Potser la propera vegada, però, utilitzaré una cosa que no sigui culata…o sí, encara no tinc clar perquè la carn no estava com jo hagués volgut…més estona de fer la xup xup? més prims els talls? una altra part de la vedella? S´admeten suggerències….De fet, la carnissera m´ha dit que la culata no és per a aquest tipus de plats, i que en qualsevol cas segur que ho vaig deixar coure massa estona…
Segueix-nos i comenta!
Si vols descobrir altres receptes a la vedella amb bolets, mira aquestes receptes:
Veure receptes de Vedella
Plat final de com va quedar la vedella amb bolets.
Reblogged this on Celler-Adocse.