Verat marinat

Aquesta recepta  de verat marinat requereix, més paciència, previsió, ja que per fer-la segons els cànons japonesos triga dotze hores a estar a punt. Aquest tipus de marinats aconstumen a quedar molt bé amb peixos blaus, els super sans, de fet els més saludables del mar, així que a sobre esteu fent una recepta atravtiva des del punt de vista de la salut i la dietètica. Es, a més a més, tan senzilla que no teniu excusa per no fer-la. Tindreu com a resultat un entrant delicat, subtil i amb un sabor típicament japonès

Ingredients:

  • 1 o 2 verats, depenent de la mida
  • sal marina,
  • vinagre d´arròs,
  • mirin,
  • alga kombu,
  • ginger fresc

La recepta pas a pas:

  1. Començarem per treure totes les espines, per petites que siguin. Es una feina que requereix paciència però penseu que és una tapa (perquè per mí és el que és, no pas un plat en sí) on francament no quedaria gens bé, ni seria gaire agradable, trobar-t´hi espines quan te la menges. Més que per perquè no te la menges amb forquilla i ganivet…
  2. Respecte al marinat, la quantitat de vinagre i de mirin dependrà de la mida dels filets, els ha de cobrir. Això sí, a parts iguals. En principi amb tres cullerades de cada n´hi hauria d´haver prou.
  3. De totes maneres, després de treure-li les espines heu de rentar bé el peix, eixugar-lo  i salar-lo.
  4. Poseu el peix a sobre d´una alga kombu dins d´un “tuper” o una bossa que es pugui tancar i ho deixeu marinant a la nevera dotze hores amb el vinagre d´arròs i el mirin.. No us passeu ja que llavors potser tindrà massa gust a vinagre.
  5. A la nevera aguanta perfectament un parell de dies. Ho serviu amb una mica de gingebre fresc per sobre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *