Verat teriyaki

La famosa salsa teriyaki, recepta casolana. Super fàcil, super bona, no la compreu feta…bé, podeu, però llavors la recepta perd bona part de la gràcia. En qualsevol cas, molt recomanable, i si en queda us aguanta forces dies a la nevera, setmanes de fet.

Ingredients:

3/4 verats, 125 ml de salsa de soja, 125 ml de mirin, suc de gingebre, sal

A veure, el tema del suc de gingebre. Podeu ratllar-lo i després passar-ho per un xino i apretar a sac. Si teniu una màquina d´aquelles potents que fa suc de qualsevol cosa doncs utilitzeu-la, perquè va molt bé!

La salsa es fa bullint els liquids i reduint-los fins a tenir textura de salsa. Per fer el peix enceneu el gratinador, poseu els verats en una safata amb paper d´alimini i després de salar-los. Primer els poseu amb la pell a sobre i els teniu un minut per costat. Retireu del forn i amb un pinzell unteu el peix amb la salsa, només per la part sense pell. Un minut. Retireu i torneu a untar, aquesta vegada per les dues bandes, un minut al forn x cada. Repetiu-ho una vegada més i si encara no està fet una darrera, però a mi no em va fer falta. I és espectacular, teriyaki 100%!

1 thought on “Verat teriyaki”

Leave a Reply