Verdures amb salsa vindaloo

Aquesta és una salsa picant que pot deixar de ser-ho si prescindiu de certs ingredients, tot i que llavors perdrà part de la gràcia. De totes maneres és un “petit” detall que complementa la recepta, la salsa té molts altres ingredients i está super bona.

Ingredients:

Dues patates, 1/4 de coliflor o bròquil, una pastanaga gran, 200 gr de mongeta verda, 1 pebrot vermell, 1 carbassó, 1 albergínia, uns quants xampinyons o shiitakes, uns quants pèsols

Oli de coco, llavors de mostassa, 2 claus, 1 ceba vermella, 2 tomàquets de pera, sal, sucre, vinagre o suc de llimona, cilantre fresc

Pasta Vindaloo: 1/2 culleradeta de: llavors de comí, de canyella, de cardamom, de curcuma, de llavors de mostassa; 1 culleradeta de: llavors de cilantre, suc de llimona, oli de coco; 4 claus, 2 xilis vermells secs o escames, 2 culleradetes de pebre vermell dolç o picant i de vinagre, 8 dents d´all, 1 tros de gingebre, una mica d´aigua

Comencem saltejant les llavors de mostassa i els claus amb l´oli de coco. Afegim la ceba i tot seguit els ingredients de la pasta vindaloo, barregem bé i incorporem els tomàquets (sense pell ni llavors), i dos minuts més tard les verdures (tallades), un xic de sal i de sucre, una mica d´aigua i tapem per coure a foc mitjà uns quinze minuts. Afegim el vinagre, seguim la coció fins que estiguin les verdures ben cuites, incorporem els pèsols escaldats, el suc de llimona i cilantre fresc picat. Fabulós!

Leave a Reply