Recepta interessant, tot i que he de confessar que no vaig notar excessivament el gust de la pera. Potser no vaig utilitzar la varietat adequada, potser estava massa verda, no sé…tornaré a probar-ho amb una pera “conference” i que sigui madureta, ja que l´afegit dels daus de gorgonzola són una petita troballa.
Ingredients:
4 porros
2 peres conference
2 patates mitjanes
1 litre i mig de brou suau de pollastre
100 ml de crema de llet
100 ml de llet
50 gr de gorgonzola
sal, pebre
oli d´oliva
Bé, es tracta de fer una vichissoise, res complicat però s´ha de fer ben fet, potxant primer els porros a consciència, afegint-hi les patates en uns vint minuts, seguir la cocció uns minuts més per mullar llavors amb el brou, sense oblidar de posar-hi les peres. Vint minuts, potser una mica més, triturar i afegir-hi la llet i la crema de llet, rectificar de sal i pebre i guardar a la nevera unes hores, idealment d´un dia per l´altre. I quan ho serviu ho feu tot posant-hi uns daus de gorgonzola i pebre recén mòlt.