Vichyssoise amb pera i gorgonzola

Vichyssoise amb pera i gorgonzola

Recepta interessant, tot i que he de confessar que no vaig notar excessivament el gust de la pera. Potser no vaig utilitzar la varietat adequada, potser estava massa verda, no sé…tornaré a probar-ho amb una pera “conference” i que sigui madureta, ja que l´afegit dels daus de gorgonzola són una petita troballa.

Ingredients:

4 porros

2 peres conference

2 patates mitjanes

1 litre i mig de brou suau de pollastre

100 ml de crema de llet

100 ml de llet

50 gr de gorgonzola

sal, pebre

oli d´oliva

 

Bé, es tracta de fer una vichissoise, res complicat però s´ha de fer ben fet, potxant primer els porros a consciència, afegint-hi les patates en uns vint minuts, seguir la cocció uns minuts més per mullar llavors amb el brou, sense oblidar de posar-hi les peres. Vint minuts, potser una mica més, triturar i afegir-hi la llet i la crema de llet, rectificar de sal i pebre i guardar a la nevera unes hores, idealment d´un dia per l´altre. I quan ho serviu ho feu tot posant-hi uns daus de gorgonzola i pebre recén mòlt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *