Fantàstic aperitiu d´albergínies, alternativa al “babaganoush” (o com s´escrigui…), fàcil i curiós de fer (mai havia bullit albergínia abans!)
Ingredients:
1 kilo d´albergínies
8 dents d´all
2 cullerades de suc de llimona
1 cullerada de comí en pols
1 cullerada de llavors de cilantre
1/2 cullerada petita de pebre vermell
1/2 cullerada petita de pebre de cayena
oli extra verge
sal
Posar aigua a bullir i coure les albergínies, pelades i tallades a daus grossos, entre vint i trenta minuts juntament amb els alls. Passar-ho per un colador a fi que deixin anar tota l´aigua. Xafar-ho bé tot fins que quedi com un puré, i llavors barrejar-ho amb quatre cullerades d´oli, el suc de llimona, les espècies i la sal i deixar-ho reposar. Millor que reposi unes hores o fins i tot d´un dia per l´altre, i menjar-ho (per exemple) amb una mica de iogur.