Amanida de tomàquet cherry i llimona al forn

Aquesta és una amanida, com a mínim, curiosa. Això de la llimona al forn no és apte per a tothom, de fet la llimona confitada crec que hi aniria també molt bé, però no tothom té la paciència de confitar llimones, així que podeu intentar-ho amb aquesta versió….

Ingredients:

1 llimona tallada a rondanxes molt fines, 400 gr de tomàquet cherry

8 fulles de sàlvia, 1/2 ceba vermella, 1 magrana, xarop de magrana

unes quantes fulles de julivert i unes quantes de menta, sal i pebre

3 cullerades d´oli d´oliva extra verge, 1/3 culleradeta de pebre de Jamaica

Jo diria que a més a més dels “cherrys” hi vaig posar algun altre tomàquet i que, com que l´he feta a la primavera/estiu, no tenia magrana, però de fet és una amanida que al fer-se amb aquest tipus de tomàquet és més viable fer-la realment quan hi hagi magrana, ja que de cherrys bons n´hi ha tot l´any. Més que res perquè segur que millora, quan la faci de nou amb magrana ja hi afegiré una foto…

El tema de la llimona: heu d´escaldar les rodelles uns dos minuts, barrejar-les amb oli, sal, sucre i les fulles de sàlvia i enfornar-les durant unes 20 minuts a 170 graus. I quan hagi passat aquest temps i s´hagin refredat, les barregeu amb els tomaquets, les herbes ben picades, la ceba i demés ingredients i ho serviu. Especial!

Leave a Reply