Una fantàstica amanida que es pot fer amb algun altre marisc i que, òbviament, guanya molt si és fresc…però vaja, que si voleu podeu fer trampes!
Ingredients:
8 escamarlans, 8 figues
4 tomàquets d´amanir no gaire grans
el suc de mitja llimona, un xic de tabasco
oli d´oliva extra verge, sal i pebre
un quart de meló, rúcula
Bé, senzill: el marisc a la planxa, tot i que a la recepta original del llibre el fan escaldat. Els tomàquets (ells utilitzen els de pera) els trituren (sense pell ni llavors) amb el suc de llimona i el tabasco. Jo ho vaig fer diferent i com que tenia uns esplèndids “cor de bou” de l´hort no ho vaig dubtar, però l´opció del llibre pot ser molt interessant també. Amb el meló poden fer-ne boletes, si teniu l´estri adient, o quadrets petits. Peleu les figues, les talleu a quarts, barregeu bé i llestos.