Boníssima recepta amb una gran combinació d´arròs especiat i albergínia francament bona i que, a més a més, és vegetariana, quasibé vegana de fet (sense el iogurt llavors). Vaja, per tots els públics.
Ingredients:
Per a l´arròs:
300 gr d´arròs basmati
2 cebes mitjanes
1 gra d´all
Cardamom
1 cullerada de llavors de cilantre
1/2 culleradeta de curri
2 cullerades de cúrcuma
2 bitxos
Per a les albergínies:
2 albergínies grosses
2 grans d´all
2 culleradetes de gingebre fresc picat finet
2 tomàquets de pera madurets
2 filets d´anxova
2 bitxos vermells i frescs
2 cullerades de salsa de soja
2 cullerades de vinagre vermell
2 cullerades de vinagre d´arròs o de poma
150 gr de sucre roig
oli
Per a l´emplatat: cilantre fresc picat, iogur grec
Comencem amb la ceba, picant-la i sofregint-la en una cassola que pugui anar al forn amb all i oli. Hi afegim al cap de pocs minuts el cardamom, les llavors de cilantre, , la cúrcuma, el curry, els bitxos i ho salem. Ho sofregim bé, incorporem l´arròs, el barregem bé i ho mullem amb uns 600 ml d´aigua. Tapem amb paper d´alumini i després amb la pròpia tapa de la cassola i ho enfornem 25 minuts a 180 graus.
Mentrestant tallem les albergínies a bastons gruixuts i les fem al vapor fins que estiguin ben tendres. Triturem el tomàquet amb les guindilles, el vinagre, les anxoves i un gra d´all. Posem el sucre en una paella fins que es comenci a fondre i hi afegim la barreja anteriorment triturada, tot deixant que s´espessi fins a formar una mena de melmelada.
En una altra paella sofregim un gra d´all amb el gingebre picat. Hi afegim les albergínies, la “melmelada” (o sofregit…), la salsa de soja i el vinagre d´arròs o de poma i quant hagi espessat ho retirem del foc.
Abans de servir-ho barregem l´arròs amb una mica de suc de llimona i ho presentem amb el iogurt i el cilantre per sobre. Super bo!